kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Pieni, 20 hengen kerroskakku lähti vauvan ensimmäisiin juhliin. Kerroskakut mielletään yleensä isoiksi ja useammalle hengelle sopiviksi, mutta kyllä niitä pienenä saa myös tehtyä!

Kerroskakku on näyttävä ihan korkeutensa takia. Kakku ei mitenkään jää huomaamatta vierailta. Kerroskakut tehdään yleensä yli 25 hengelle, mutta pienempänä se onnistuu myös jos vain on sopivia vuokia millä päälle tulevan kakun saa tehtyä.

Kerroskakku on yhtä vaivaton leikata, mitä yksikerroksinen kakku. Pienemmän kakun alla on kakkupahvi, johon asti leikataan kakkua. Kun yläkerros on syöty, nostetaan pahvi pois, otetaan alemman kakun sisältä muovituet pois ja syödään alempi kerros.

20 hengen kerroskakku vauvalle

20 hengen kerroskakku

Pieni kerroskakku sai pohjakseen 15 cm ja 20 cm halkaisijaltaan olevat sokerikakkupohjat. Täytteeksi kerroskakku sai tummasuklaamoussen ja vadelmamoussen. Tummasuklaamousse on sen verran jämäkkää, kun suklaa jämähtää ettei siihen tarvitse laittaa liivatetta, edes kerroskakussa.

Pieni 2o hengen kerroskakku sai kuorrutuksekseen sokerikreemin. Alempaan kakkuun laitoin tukimuovit pitämään kakun jämäkkänä pystyssä. Aavistuksen ylireagoin tämän kakun tukien kanssa, mutta eipä siitä haittaa ole.

Kakku sai kuorrutuksekseen valkoisen sokerimassan. Alareunaan painoin sokerimassatyökalulla simpukan kuoren näköistä painallusta.

Kakkujen väliin tein rusetin vaaleanpunaisesta sokerimassasta.

Kakun yläosaan laitoin nimen sokerimassakirjaimilla. Ympärille olin tehnyt etukäteen erilaisia kukkia jotka laitoin valumaan kakun yläreunasta alaspäin. Yksinkertainen koristelu, mutta sopiva kakun teemaa ajatellen. Sokerimassalehdet tein silikonisella muotilla, minkä ostin viime vuoden Lontoon kakkumessuilta. Saa nähdä minkälaisia muotteja tänä vuonna tulee mukaan syysmessuilta. Muutaman viikon päästä on lähtö!

Kuvia muista kerroskakuista

Syksyinen kerroskakku

Oletko kiinnostunut tilaamaan tai tekemään kerroskakun, mutta tämä malli ei aivan ole mieluinen? Olen tehnyt erilaisia kerroskakkuja, tässä muutamiin linkit

Luminen Frozen kerroskakku on pienten Frozen ystävien lempivalinta juhlakakuksi

Woodland kerrostäytekakku on ihanan pirteän värinen jossa on metsäneläimiä ja sieniä koristeena.

Kerroskakku leijonakoristeella on yksinkertaisesti koristeltu, mutta ihanan pastellinsävyinen ja hempeä täytekakku

Meriaiheinen kerroskakku on näyttävä kerroskakku ja siitä riittää useammalle juhlijalle

Baby shower kerroskakku on maidoton täytekakku ihanin elefantti koristein

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä