kategoriassa Foodlover, Leivonta

Ballerinakakku lähti pienen tyttövauvan ensimmäiseen juhlaan.

Ballerinakakku lähti pienen tytön juhlaan. Tein ensimmäistä kertaa ballerinatossut sokerimassakoristeena. Tossuista tuli mukavan oloiset, valitettavasti niitä ei voi säästää koristeena, kun nauhat ovat myös sokerimassaa. Ballerina täytekakku sai täytteekseen vaniljamoussea ja mansikkahilloa.

Ballerinakakku pienelle tytölle

ballerinakakku

Ballerinakakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan, jonka tein 24 cm irtopohjavuokaan. Täytteenä kakku sai täyteläistä vaniljamoussea.

Lue lisää ballerinakakun teosta ->

Olen vaniljamoussen tehnyt pääsääntöisesti Valion tuorejuustosta ja vaniljarahkasta, mutta tällä kertaa laitoin osaksi dallaspullatäytteenä käytettyä vaniljakreemiä. Tein vaniljakreemiä ohjeen mukaan ja sekoitin sen tuorejuustoon ja vispikermaan. Mansikkahillona käytin kaupasta ostettua luomumansikkahilloa. Pakastemansikoista en ole saanut maittavaa hilloa tehtyä viime aikoina, joten pelasin tällä kertaa varman päälle.

Ballerinakakun koristelu

Ballerinakakku sai sokerimassakseen valkoisen sokerimassan. Alareunaan tein vaaleanpunaisen rusetin nauhoineen. Kakun päälle tein ballerinatossut niin, että kaulin sokerimassaa muovisen muotin päälle, niin että siihen tuli painaumia. Näistä leikkasin sapluunan avulla oikean muotoiset palaset tossuiksi. Tossun yläreunaan tein pienen sauman tasaisesta sokerimassasta. Päälle vielä rusetti ja nauhat roikkumaan reunalle.

Palikat on noin 20 grammaa sokerimassaa per kirjainpalikka. Kannattaa käyttää kakun tasoittimia tai jotain muuta kovaa jolla sokerimassan saa paineltua palikaksi. Kirjaimet on tehty muotilla. Viimeistelin kakun muutamilla pienillä kukilla, joissa oli sokerihelmi keskellä.

Oletko blogini uusi lukija?

Blogissani on avainsanojen takana esiteltynä erilaiset kakut mitä olen kuuden vuoden aikana tehnyt. Kakkuja alkaa olemaan lähemmäs viitisen sataa, joten jos haluat katsoa nopean läpileikkauksen tekemistäni kakuista, katso se Tuotteet linkin takaa. Sieltä saat auki eri välilehtiä, joihin olen tehnyt galleriat erilaisista kakuista.

Erilaisia ristiäis-, nimiäis ja vauvojen kakkuja löydät avainsanan vauvojen kakut alta. Isommille lapsille tai lapsenhenkisille löydät erilaisia kakkuja lastenkakut hakusanan alta.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä