kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Frozen  valukakku lähti syntymäpäiville vaaleanpuna – sini – valkosävysin koristein. Kakun keskelle jätettiin tilaa Anna ja Elsa figuureille.

Frozen teemainen pieni valukakku on suosittu aihe vieläkin, vaikka elokuvasta on jo useita vuosia. Olen itse katsonut elokuvan kahteen kertaan ja onhan se viihdyttävä elokuva aikuiselle myös. Frozen kakkuja olen yleensä tehnyt sokerimassapäällysteisinä kakkuina, mutta viimeisimmät ovat olleet tredikkäimpiä valukakkuja.

Frozen valukakku

frozen valukakku

Frozen valukakku oli kooltaan pieni, noin 10 hengen kakku. Pohjaksi täytekakku sai sokerikakkupohjan neljästä munasta. Täytteenä kakussa oli valkosuklaamousse ja vadelmamousse.

Ympärilleen kakku sai voisokerikreemin jonka värjäsin vaaleanpunaiseksi ja maustoin vadelmaesanssilla. Päälle laitoin candy melts ganachen. Candy melts ganache tuntuu muuttuvan jääkaapissa vähän aaltoilevaksi, mutta uskoisin että tiedän tähän ratkaisun. Reunoille voisi tehdä jämäkämmän ganachen ja sitten keskelle vähän laimentaa ganagchea niin se ei olisi niin paksua. Tällöin uskoisin, että välttäisin laineet kakun pinnassa.

Frozen valukakun koristelin erilaisilla sokerimassakoristeilla. Aluksi pursotin vähän voisokerikreemiä, minkä jätin valkoiseksi. Sen avulla kiinnitin sokerimassakukat ja lumihiutaleet. Ympärille vielä erilaisia nomparelleja. Keskiosa jäi tyhjäksi sen takia, kun siihen nostettiin Elsa ja Anna figuurit.

Kuulumisia

Viime aikoina blogin puolella ja somessa on ollut hiljaista kiireisen syksyn takia. Syyssateiden aikaan valui olohuoneen lattialle vettä katosta. Asumme ylimmässä kerroksessa, joten katossa oli halkeamia josta vesi oli valunnut useamman kuukauden kattovilloihin ja sisäkattoon. Tämän takia meillä alkoi katon kuivausprojekti, jonka takia en voinut alkuun ottaa kakkuja. Nyt kun kuivaus jatkuu, olen saanut siivottua leivontapaikan niin että voin tehdä yhden kakun viikossa. Yhden vain siksi, että sen voin tehdä evakossakin tarvittaessa.

Tämän projektin jatko-osana on vielä katon maalaus ja kun se on tehty laitamme asunnon myyntiin ja etsimme uuden kodin. Olen aika tarkalleen viisi vuotta tässä asunut ja nyt on hyvä aika etsiä uusi koti. Tarkoitus on pysyä ihan lähiseuduilla, joten vakiotilaajille suurempaa muutosta kakun noutoon ei tule.

Birminghamin kakkumessut

Kävin viime viikolla Birminghamin kakkumessuilla. Instagramissa on kuvia matkan varrelta. Teen koosteen myös blogin puolelle erilaisista lohikäärme ja fantasiakakuista, ne kun ovat minulle mieluisimmat aiheet!

 

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä