kategoriassa Foodlover

Meriaiheinen kerroskakku läht Manun ja Vilman synttärikakuksi muutama viikko sitten. Aiheeksi annettiin meren eläimet ja vene. Aihehan oli aivan mahtava. Ideat pursuivat jo päässä, mitä kaikkea voinkaan tähän kakkuun laittaa! Nopeasti idea muokkautui kerroskakuksi, jossa alempi kerros on “meren alla” ja ylempi kerros on aaltoja ja vene. Minulla on ennenkin lähtenyt kakku Manun ja Vilman synttäreille, mutta tälläkään kertaa en muistanut kysyä paljon synttärisankarit täyttävät. Uskoisin, että mennään jossain 4-6 ikävuoden välillä. Täytyy ensikerralla muistaa kysyä.

Meriaiheinen kerroskakku

merikakku-2

Meriaiheinen täytekakku sai pohjakseen sokerikakkupohjat. Alle tein 7 munan sokerikakkupohjan 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Ylempi on taas 18 cm irtopohjavuokaan tehty 4 munan pohja. tarkoituksenani oli nostaa yläkerroksen kakku aavistuksen korkeammaksi, jotta saan näyttävät aallot. Täytteeksi valikoitui mansikkarahkamousse ja maitosuklaamousse. Mansikkarahkamousseen sain vielä mansikan palasia joukkoon, kun ensimmäiset ulkomaalaiset mansikat saapuivat torimyyntiin. Olivatkin poikkeuksellisen mehukkaita mansikoita. Maitosuklaamousse valikoitui sen takia, että se sopii mansikan kanssa hyvin. Viime vuonna synttärisankarien kakuissa oli valkosuklaamangomoussea, joten nyt haluttiin jotain muuta suklaata käyttää.

Molemmat kakut kuorrutin sveitsiläisellä marenkivoikreemillä. Tein kreemiä isomman satsin kun samaan tilaukseen lähti muffinssimato, jonka pursotukset ovat myös marenkivoikreemiä.

Sokerimassa kuorrutus harasi vastaan…

Kuorrutin alemman kakun tummemmalla sinisellä sokerimassalla. Pitkästä aikaan sokerimassa pisti vastaan kun kaulin ja olin sitä kakun päälle laittamassa. Kun kaadoin sokerimassan kakun päälle, se repesi reunasta ilkeästi. Ajattelin, että kyllä tämän tästä saan vielä korjattua mutta tottakai se vain repeili lisää ja useammasta kohdasta. Tämän tilanteen pelasti vain se, että sain laittaa niin paljon koristeita kakkuun kun vain jaksoin tehdä, joten ongelmakohdat ovat piilossa mahdollisimman hyvin.

Ylemmän kakun tein erivärisistä sokerimassoista. Värjäsin sokerimassaa viiteen eri sinisen sävyyn. Suosittelen, että tälläisen epätasaisen liukuvärjäyksen tekee niin, että päällystää koko kakun vaaleansinisellä ja sen jälkeen tekee aaltoja suikaleista. Tein itse niin, että aloin kokoamaan yläreunasta alaspäin, kakku tuli jostain kohtiin tosi paksuksi, kun jouduin korjailemaan aaltoja.

Meriaiheisen kakun koristeet

merikakku-3

Meriaiheisen täytekakun veneen tein ihan ilman suurempia suunnitelmia. Muokkasin ruskeasta sokerimassasta veneen muotoisen sokerimassan palasen. Jos olisin vain ollut innokas, olisin tuon tehnyt muromassasta, olisi ollut kevyempi ja olisi säästynyt iso palanen sokerimassaa. Veneen laidat muotoilin niin, että niihin tuli vähän puun syitä. Tällä kertaa en maalannut venettä puun väriseksi, koska kakku on suunnattu lapsille. Maalaamisessa olisin käyttänyt vahvaa alkoholia, joka kyllä haihtuu suurimmaksi osaksi pois, mutta en tahtonut ottaa riskiä että joku pieni juhlija tahtoisi syödä veneen parempiin suihin. Veneen purjeen tein gumpastesta, jotta sain sen kaulittua mahdollisimman ohueksi. Käänsin purjeiden pystyreunat puutikun ympärille ja jätin kuivumaan. Purje pysyi hyvin pystyssä ja muodossaan ja lisäsin siihen vielä viirin päälle.

merikakku

Merenalaiset koristeet tein suurimmaksi osaksi käsin. Simpukoita varten minulla oli silikoninen muotti. Värjäsin sokerimassaa valko-ruskeaksi ja painoin erivärisiä simpukoita koristeeksi. Muut koristeet tein vapaalla kädellä, sen suuremmin miettimättä. Eihän ne meren allakaan ole ihan täysin samanlaisia aina 🙂 Kalojen kanssa tuntui olevan ongelmia, ne eivät vain muodostuneet näteiksi vaikka mitä yritin.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä