kategoriassa Foodlover

Jalkapallo dripcake lähti 5 vuotiaan pojan syntympäiväkakuksi. Jalkapalloteema näkyi kakussa vihreässä “ruoho” pursotuksessa ja pienissä jalkapalloissa.

Jalkapallo dripcake sai teemansa synttärisankarin harrastuksesta. Näin synttärisankarin muutama kuukausi sitten ja hän pelaili innoissaan jalkapalloa isänsä kanssa. Näky jäi mieleeni sen verran vahvasti, että kysyin sopisiko jalkapalloaiheinen kakku synttärikakuksi. Kakuksi toivottiin valukakkua, eli kreemikuorrutteista kakkua jossa on suklaaganache päällä.

Jalkapallo dripcake

jalkapallo dripcake

Jalkapallo dripcake, vai olisikohan tutummin suomessa dripkakku sai pohjakseen gluteenittoman kaakaoisen sokerikakkupohjan. Tein pohjan 22 cm vuokaan viidellä munalla. Gluteeniton pohja kun kohoaa nostatusaineiden takia vaivatta, voi taikinaan laittaa vähän vähemmän kananmunaa.

Täytteeksi kakku sai maitosuklaamoussen ja marjamoussen. Marjamousseen laitoin vadelmia ja mustikoita jotka kiehautin hilloksi. Laitoin vielä vadelmia sattumina mukaan kakkuun täyttövaiheessa.

Kakun kuorrutuksessa tuli aivan uusi haaste heti alkuun. Ajattelin että käytän kuorrutteessa mahdollisimman ohuen kerroksen kreemikuorrutetta. Teinkin sitä vain ihan sen verran, mitä oletin että riittää tähän kakkuun. Värjäsin kreemikuorrutteen nuden värisellä pastavärillä. Siitä tulikin aika hauska, “hiekan” sävyinen väri.

Laitan kerroskakuissa sokerikreemin aina pursotuspussiin, niin sen saa tasaisesti pursotettua kakun päälle ja tasattua. No nyt näin tein taas normaaliin tapaan ja aloin tasoittamaan kakkua. Ja mitä vielä! Kreemi lähti “kuorrutteena” kakun päältä pois, kun pohjana on gluteeniton kakkupohja niin se on sen verran muruista että ei tarttunutkaan kakkuun. Ei auttanut kun ottaa spatula käteen ja tasoitella kakku tasaiseksi. Tässä vaiheessa kakku näytti lähinnä cookies & cream kakulta, missä on keksimurua kreemissä, eli erittäin epätasaiselta ja pisteitä täynnä olevalta kreemiltä.

Ei auttanut kun laittaa uusi setti kreemiä tulille, jotta saisin kakusta tasaisen värin. Tällä kertaa kreemi ei kuoriutunut kakusta pois, kun kakun pinta oli kovettunut jo. Se siitä yrityksestä saada ohut ja tasainen kerros. Kreemiä oli varmaan parhaimmillaan 1 cm kerros kakussa.

Kreemihaasteista kun päästiin eteenpäin oli ganachen vuoro. Tälläkertaa ganache jäi sopivan pehmeäksi niin sain sen valumaan juuri sopivasti kakun reunaa pitkin. Päälle pursotin ruohotyllalla nurmikkoa pitkin poikin. Oli muuten aikamoinen käsitreeni. Kreemi jäi vähän liian vahvaksi, joten sen pursottaminen läpi pienten reikinen oli tuskaisaa. Onneksi pursotusta ei tarvinnut montaa sataa tuppoa tehdä…

Kakun päälle laitoin Dr Oetkerin Football kit paketissa olevat jalkapallot ja nomparellit.  Jalkapallot olivat vähän liian pieniä omaan makuuni, mutta sopivat ne kyllä loppujen lopuksi hyvin kokonaisuuteen. Päälle vielä ripottelin vihreiden nomparellejen ohessa vihreitä ja valkoisia karkkeja. Kokonaisuus oli minusta mukava ja teemaan sopiva. Ehkäpä pienimmille lapsille vähän liian vähän värejä ja muotoja, mutta näin aikuisen silmään erittäin mukava kokonaisuus 🙂

Jalkapalloaiheisia kakkuja:

Manchester United kakku
FC Honka täytekakku

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä