kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Luminen Frozen kerroskakku lähti kolme vuotiaan Liinan synttärikakuksi. 

Ulkona luminen sää on parhaimmillaan ja aiheeseen sopivasti tein eilen Frozen kerroskakun.

Frozen aiheena on ollut suosittu jo kauan ja huhujen mukaan seuraavaa osaa jo suunnitellaan ja ollaan tekemässä. Luminen Frozen kerroskakku lähti figuureineen Liinan synttärikakuksi. Täytteenä tähän kerroskakkuun laitettiin mansikkamoussea.

Luminen Frozen kerroskakku

luminen frozen kerroskakku

Luminen Frozen kerroskakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan. Tein sokerikakkupohjat 20 cm vuokaan ja 16 cm vuokaan, joilla sain noin 20 hengen kerroskakun kokoisen kakun. Täytin kakut mansikkamoussella, osittain mousse oli mansikkarahkaa. Mansikka on sen verran vetistä pakkasesta otettuna, että se vaatii jotain jämäkkää oheen, ettei täyte aivan ole liivatetta.

Lue lisää kakun teosta ->

Alakakun kuorrutin vaaleansinisellä sokerimassalla. Sekoitin valkoiseen sokerimassaan ihan tipan navyn sinistä sokerimassaa. Väristä tuli kylmän sininen, johon olin tyytyväinen. Saman värisellä sävyllä tein etukäteen muutamia lumihiutaleita valmiiksi. Sekoitin siniseen ja valkoiseen sokerimassaan osan gum pastea, jotta sain vähän jämäkämmän sokerimassan koristeita varten. Kuljetuksessa helposti lumihiutaleet hajoavat, joten tämän avulla sain lumihiutaleita aavistuksen vahvemmiksi. Näinkin kuvia jo kakusta, jossa lumihiutaleet olivat nätteinä pystyssä.

Lumihiutaleita tehdessä kannattaa antaa sokerimassan hetken kuivahtaa kaulittuna pöydällä. Tämä tapa helpottaa huomattavasti lumihiutaleiden tekoa ja hiutaleiden reunat saadaan tasaisemmaksi. Muutamat lumihiutaleet laitoin kukkalankaan kiinni ja näiden avulla sain niitä muutamat pystyyn.

Vime kerralla kun tein vastaavan Frozen kakun tomutin yläkakun alaosaa vaaleansinisellä tomuvärillä, tällä kertaa tämän jältin tekemättä ja se oli hyvä valinta.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä