kategoriassa Foodlover

Baby shower kerroskakku lähti viime viikolla äidin kunniaksi pidettyihin juhliin. Elefantti on vilistänyt aiheena useammassa kakussa ja taas pääsi elefantti pääosaan. Tällä kertaa elefantteja oli vain kaksi mukana. Kerroskakku oli pohjaltaan sokerikakkupohja, mutta päälimmäinen kerros oli myös gluteeniton. Täytteenä kakussa oli maidoton marjamousse.

Tätä kakkua oli mukava tehdä kun sain avukseni ystävän. Kakku meni hänen ystävänsä juhliin, joten teimme sen yhdessä. Koristeita oli mukava tehdä toisen kanssa ja pohtia yksityiskohtia ja miettiä värejä. Hauskaa vaihtelua, ehdottomasti.

Baby shower kerroskakku

babyshower elefanttikakku-1

Baby shower kerroskakku sai pohjakseen 5 munan sokerikakkupohjan 20 cm vuokaan. Päälle tehtiin 3 munan gluteeniton sokerikakkupohja 15 cm vuokaan. Täytteessä huomioitiin vielä toinenkin allergia, maitoallergia. Täytteeksi tein marjamoussea soijatuotteiden avulla.

Lisää kuvia ->

babyshower elefanttikakku-5

Teimme kerroskakkuun laitettavat norsut edellisenä päivänä, jotta ne kuivahtaisivat. En ymmärtänyt elefantteja tehdessä, että tosiaan kokoakin olisi voinut miettiä. Elefanttien pilkut tehtiin niin, että kaulin aluksi vaaleanpunaisen ja sinisen sokerimassan tasaiseksi, noin 0,5 cm paksuiseksi. Laitoin käsin siihen pieniä valkoisia sokerimassan palasia jotka asettelin yksitellen sokerimassan päälle. Tämän jälkeen painoin valkoiset sokerimassan palaset hellästi kiinni ja kaulin tasaiseksi. Elefantin leikkasin ihan vapaalla kädellä, en sen suuremmin mittaillut.

babyshower elefanttikakku-2

Elefanttien korvat maalattiin ja tomutettiin valkoisella tomuvärillä, niin väri vähän pehmeni. Samoin tehtiin sateenvarjon kanssa. Ensiksi maalattiin ja sitten tomutettiin. Kakun alareunassa on satiininauhat. Kirjaimet tein sokerimassan ja kukkamassan sekoituksesta, painoin cocktailtikut kirjaimiin, jotta ne saatiin kivasti pystyyn kakun päälle.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä