kategoriassa Foodlover, Leivonta

 Marjainen drip kakku on ehkäpä se klassisin valukakku mitä onkaan. Vaalea kakku, tumma suklaaganache ja marjat koristeena.

Marjainen drip kakku lähti Lenni pojan ristiäiskakuksi muutama viikko sitten. Sain aika pitkälti itse suunnitella kakun ja halusin tehdä siitä klassisen näköisen drip caken. Tai näin ainakin tämän itse ajattelen olevan.

Marjainen drip kakku

marjainen drip kakku

Marjainen drip kakku sai pohjakseen limen makuisen kakkupohjan, mikä on muuten erittäin mehevä ja maistuva pohja. Samaista pohjaa käytin mansikka naked cakessa, josta sen voi poimia. Teen sen vielä omaksi blogipostaukseksi jossain vaiheessa.

Täytteeksi kakkuun laitoin lime curdia ja valkosuklaamoussea. Palastelin vielä oheen rannikon mansikoita, mitkä ovat hyviä mansikoita kakun väliin laitettavaksi. Mansikat pysyvät hyvin palasina, mutta ovat maistuvia. Eivät kostuta kakkua kohtuuttomasti.

Suklaaganache kakun päälle

Suklaaganache kakun päälle on vaivaton ja nopea tehdä. Tähän noin 22 cm leveään kakkuun käytin tämän verran aineita:

 • 130 g tummaa suklaata
 • 1 dl kuohukermaa
 • 15 g glukoosisiirappia (valinnainen)

Lämmitä kuohukerma vesihauteen päällä. Kaada glukoosisiirappi joukkoon, jos haluat. Glukoosisiirapilla saat muutaman hetken lisäaikaa ganachen laiton kanssa. Suklaa kun jähmettyy sen verran nopeasti.Glukoosisiirappi antaa myös kiiltoa ganachelle.  Kaada suklaa kuuman kerman joukkoon ja anna sulaa hetken aikaa. Nosta kuppi vesihauteen päältä pois ja sekoita ganache tasaiseksi. Kun suklaaganache alkaa jähmettymään, niin että saat lusikalla tehtyä pieniä ympyröitä suklaan päälle useamman alkaa ganache olemaan käyttövalmis.

Kaada sitä jäähtyneen kakun päälle ruokalusikalla, jos suklaavalu hidastuu nopeasti, eikä mene vauhdilla koko kakun mittaa alas on se valmista. Kaada eka reunoille ja työnnä lusikalla suklaa yli laidan, näin saat nätit suklaavalut tehtyä kakkuun. Lopuksi kaada loput suklaat kakun päälle ja tasoita lastalla. Nosta jääkaappiin jäähtymään ennen koristelua.

Tämä suklaaganache kakku sai koristeekseen marjat. Marjat jotenkin vain istuvat tumman suklaan päälle niin nätisti. Hain jousiammuntareissulla muutamat mustikan varvut mukaan, niin sain vähän vihreää myös koristeeksi.

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia
Showing 4 comments
 • Anni

  Tämä on tosi upea ja kuvat ai että vesi herahtaa kielelle 🙂

 • Tekila

  Välillä yksinkertaisuus on kaunista 🙂

 • Saija

  Menee samantien kokeiluun! Onko reunatkin päällystetty valkosuklaamoussella?

 • Tekila

  Valkoinen on voisokerikreemiä jonka maustoin limellä ja se maistui vielä ihanan raikkaasti läpi 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä