kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Työkalukakku lähti kolme vuotiaalle sankarille synttärikakuksi. Työkalukakkuun pyydettiin selkeitä värejä ja työkaluja.

Kakkua koristellessa tuli mieleen, että tämä on ensimmäinen kakkuni viiteen viikkoon. Olen jalkaleikkauksen takia ollut kotona jalka paketissa, mutta keppien kanssa liikkuessa ei suuremmin kakkuja leivota. Otinkin tämän kakkutilauksen ihan spontaanisti, kun sain soiton keskiviikkona. En välttämättä kakkutilausta olisi ottanut tiistaina vielä, jos olisi soitettu. Tämä meni ihan tunteiden ja kunnon mukaan tällä kertaa. Onneksi vastaanotin tämän tilauksen, meinaan kakusta tuli ihanan värikäs ja upea, eikö vain!

Työkalukakku sai koristeekseen useita erilaisia työkaluja ja värejä.

Työkalukakku Amokselle

työkalukakku

Työkalukakku sai pohjakseen vaalean sokerikakkupohjan viidestä munasta tehtyä. Täytteenä kakku sai marjamoussen, jossa pää makuna toimi vadelma.  Täytteestä toivottiin vähälaktoosista ja se saatiin toteutettua.

Kuorrutteena kakussa oli sokerivoikreemi jonka maustoin mansikanmakuisella makuöljyllä. Kakun päälle mietin laittavani tummasuklaaganachen, mutta jostain syystä huomasin tehneeni kahden eri sävyisen candy melts ganachen kakkuun. Sävyiksi valitsin vihreän ja sinisen. Candy melts ganachea laittaessa, vasta päätin miten ganachet laitan kakkuun. Sen verran spontaanisti tämä kakku koristeltiin, etten etukäteen miettinyt oikeastaan mitään. Väreinä keltainen ganache olisi myös sopinut kakkuun, mutta synttärisankarin lempivärit olivat punainen ja vihreä, niin pysyin näiden sävyjen ympärillä kakkua suunnitellessa.

Koristeiksi työkalukakku sai erilaisia työkaluja. Tein sahan, ruuvimeisselin, vasaran ja jakoavaimen. Oheen tein myös muutamat naulat, prikat ja rattaat. Isommat työkalut tein ihan vapaalla kädellä, mallia katsoen Pinterestistä. Muotti  minulla oli vain rattaisiin. Työkalut saivat hopeisen sävyn hopeavärillä. Fazerin sinistä käytin tiiliskivinä, jotka muurasin punaisella sokerivoikreemillä yhteen.

Numeron kolme tein vapaalla kädellä ja painoin päälle muotilla puun syyt. Muutamat laudat tein myös samalla. Ostin kesällä Lontoosta muotin, jonka avulla saa tehtyä lautoja.

Tämä on ensimmäinen työkalukakku mitä olen koskaan tehnyt. Useita lastenkakkuja on tullut tehtyä, mutta ihme kyllä ei koskaan työkalukakkua. Tässä muutamia vinkkejä muihin nuorille lapsille sopivista kakuista.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia
Comments
  • irene

    moika…miten voin tilata kakkunkoristeita?

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä