kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

75v juhlakakku aiheutti monen monta haastetta ihan alusta alkaen! Lopputuloksena saatiin S’mores henkinen valukakku.

75v juhlakakun aihetta mietittiin hartaasti ja aihe oli erittäin hankala. Pläräsin useita kymmeniä reseptejä, kirjoja ja Pinterestiä idean löytämiseksi. Halusin löytää reseptin joka olisi uusi, mutta ei hirveän aikaa vievä vaan vaivaton tehdä. Resepti pitäisi silti olla kakku, ei 75v juhliin mitään epämääräistä piirakkaa tehdä.

Lopputulemana löysin ehkäpä hankalimman amerikkalaisen reseptin hetkeen. Resepti oli monta sivua pitkä, vaiheita kymmeniä ja lopputulos aivan liian makea.

75v juhlakakku, S’mores valukakku

juhlakakku

Tällä kertaa en reseptiä juhlakakusta laita, meinaan en tahdo että ketään muu ajaisi tähän samaiseen miinaan minkä itse tein. Resepti oli kyllä otettu ihan isosta amerikkalaisesta leivontablogista.

Epäonnen juhlakakku

Tämä blogipostaus onkin siis poikkeuksellisesti vuodatus kaikista epäonnistuneista tilanteista. Epäonnistuneet tilanteet olivat osittain omaa laiskuuttaan tulleita, hämmentävän huonoa tuuria ja sitten vain reseptin ongelmakohtia.

 • Epäonnistunut reseptivalinta. Olin sen verran epätoivoinen etsiessäni sopivaa, että valitsin sitten sen vaikeimman ja aikaa vievimmän reseptin.
 • Vuokien rasvaus ja leivinpaperin käyttö. Tämä jäi vaiheeseen ja puolitiehen. Pohjat tarttuivat alumiinivuokaan niin tiukasti että veitsen kanssa piti pohja irrottaa. Toki vielä kiirehdin irrottamisen kanssa, että kakku oli tulikuuma, eli irtosi vielä huonommin.
 • Sokerin unohtaminen kakkupohjasta. Tein suklaakakkupohjaa ja innossa odottelin että pääsen nuolemaan nuoliasta kakkupohjan pois, kun kaavin sitä vuokaan. Noh, se olikin sen verran kitkerää että tajusin siitä uupuvan sokerin. Eikun kaavinta vuoasta takaisin vatkauskulhoon ja sokeri joukkoon….
 • Ohjeen muokkaaminen lennosta. Mietin, että teen vaahtokarkkimarenkivoikreemiä tuplat, niin saan kuorrutettua sillä kakun ja täytteeksi laitan suklaamoussen. Virhe!
 • Marenkivoikreemiin munien rikkominen. Munia tuli tuplamääräiseen mousseen 7,5 kpl joista otin keltuaiset irti. Kolmannen jälkeen, kun rikoin munia erilliseen kulhoon sain sinne vatkauskulhoon silti hajotettua keltuaista.
 • Valkuaisiin meni vääriä aineita. Valkuaisien joukkoon piti laittaa sokeri ja maissisiirappi. Laitoin maissijauhoja joukkoon ja tajusin samalla hetkellä mitä teinkään. Munia minulla ei ollut ylimääräistä, joten valutin maissijauhot pois ja vaihdoin lennosta suunnitelman, että testaan vatkata munat marengiksi ja lirautan sinne sokeriliemen joukkoon. Sentäs tämä onnistui…
 • Vaahtokarkkien grillaus. Unohdin rasvata leivinpaperin, aikamoinen työmaa oli irrottaa vaahtokarkit leivinpaperista grillauksen jälkeen.
 • Vaahtokarkit tarttuivat kaikkialle.  Vaahtokarkkitaikinaa oli joka paikassa ja jokainen astia täynnä ja tietenkin astianpesukone oli päällä, joten en saanut sinne siirrettyä mitään likaisia astioita.
 • Vaahtokarkkimarenkivoikreemi. Ei onnistunut. Ei tullut kuohkeaa mitenkään.
 • Kakun täyttö. Laitoin kakkuun suklaamoussen joukkoon liruna olevaa vaahtokarkkimarenkivoikreemiä. Tiesin sen sentäs jämähtävän, vaikkei ilmavaa ole.
 • Kakun kuorrutus. Ajattelin, että jos jäähdytän vaahtokarkkimarenkivoikreemin, niin se ehkä sitten vatkautuu. Ei vatkautunut.
 • Kakun kuorrutus. Ajattelin, että kuorrutan kakun silti sillä. Ei onnistunut, se vaan valui pitkin pöytää ja piti kaapia pois kakusta.
 • Kakun kuorrutus plan b. Tein sokerivoikreemin, tämä sentäs onnistui, mutta määrällisesti tein niin naftin määrän että piti ihan tarkalleen kaapia kipot ja kupit…
 • Päämäärätön googlaus koristeluista. Vieläkin epäselvää miten kakun koristelisin.
 • Suklaaganache kakun päälle. Aineet kattilaan ja sekoitus, “miksi tämä on näin haaleaa?” Hetken pohdittuani ja suklaata lisäten tajusin, että laitoin 1,5 dl kermaa, kun piti 0,75 dl laittaa. Onneksi mummulla on suklaata kaapissa jota heitin ganachen joukkoon ja johan sakeni, melkein liikaa.
 • Koristelu. Ai että, miten nämä asiat laittaisi kakun päälle? “Heittelen koristeet miten sattuu”
 • Kakun kuvaus. Kello lähemmäs 15:30 ja aurinkoa ei ole ja taivaalla tiivis pilvikerros. Kiireellä pöytäliina pöydälle, orkideat taustalle ja niiden alle kuppien etsiminen että sain sen korkeammalle.
 • Kakun leikkaamisesta kuvaus. Juhlakakku oli sen verran sokerinen, että se oli kova kun kivi. Kakkua leikatessa ja kuvatessa tajusin, että se lentää aivan kohta jalustalta alas. Vauhdilla jalustasta kiinni ja kakun leikkaus loppuun.
 • Huh! Vihdoinkin tämä projekti on ohi.

Ainoa, siis melkein todella ainoa onnistunut asia tässä kakussa oli Magisson kakkulapio. Sillä sai todella leikattua nätin kakkupalan. Kämmen oli kyllä hellänä, kun metalli painoi kättä, mutta palan siitä silti sai nätisti leikattua.

Muita valukakkuja ja drip cakeja löydät blogista täältä.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia
Comments

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä