kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Kihlajaiskakku sai väreikseen valkoisen, punaisen ja mustan. Koristeena kakussa oli kakkukuva, joka oli alunperin itse piirretty.

Kihlajaiskakku on aika harvinainen kakun aiheena ollut viime aikoina. Tämä on varmaan kaikkien kakkujen osalta ehkäpä toinen tai kolmas kihlajaiskakku. Onneksi sainkin tämän toteuttaa, tästä kakusta tuli tyylikäs ja hienostunut kakku.

Kihlajaiskakku sai maukseen red velvetin, suklaakakun, cookies & creamin ja vadelmamoussen. Ja näm kaikki vielä sopivat yhteen!

Kihlajaiskakku ruusukoristein ja kakkukuvalla

kihlajaiskakku

Kihlajaiskakku sai pohjakseen kaksi erilaista pohjaa. Toinen oli mehevä suklaakakkupohja, jota tuli ylä ja alakerrokseen. Keskelle tein red velvet cake -kakkupohjan. Kakku tuli kooltaan noin 25-30 hengen kakuksi. Pohjat tein 26 cm irtopohjavuokaa käyttäen. Kakusta tulee sen verran tuhti, että kooltaan sen ei tarvitse suurempi olla vaikka syöjiä monta onkin.

Täytteenä kakkuun tuli kahta täytettä. Toinen oli Cookies & Cream täyte Oreo kekseillä ja toinen Vadelmamousse. Tein samat täytteet heidän tyttövauvan nimiäisjuhliin, josta voit lukea täältä.

Kihlajaiskakun koristelu

Kihlajaiskakku sai koristeekseen kakkukuvan, jonka tekstin piirsi tuleva morsian itse. Kuva piirrettiin paperille, otettiin kuva ipadilla ja sitten sen kuvan muokkasin Photoshopilla mustavalko kuvaksi ja vähän muutin tekstien asettelua samalla. Tämän komeuden lähetin kakkupapereita tulostavaan firmaan ja sain parin päivän päästä paketin kotiin. Kakkukuva oli pakattu erittäin hyvin, joten ei ollut pelkoa sen olevan rikki tai muuten repaleinen.

Kakun kuorrutin valkoisella sokerimassalla. Reunoihin tein pienet pisteet viivoja varten omalla työkalulla millä voi painaa pisteitä sokerimassaan oikean etäisyyden päähän toisistaan. Näistä vedin viivat sokerimassatyökalurullalla. Kulmiin laitoin vielä sokerimassatyökalulla syvennykset mihin laitoin mustat sokerihelmet. Kakun yläreunaan kakkukuvan ympärille laitoin silikonisen sokerimassamuotin avulla reunuksen. Kakun alareunaan painoin työkalulla aaltomaisen kuvion.

Kakun päälle tein ruusuja. Tein ruusuista yhden ruusumuotilla, millä saa kaikki lehdet kerralla valmiiksi. En saanut kun yhden onnistumaan näin, niin loput tein ihan terälehti kerrallaan “vanhaan” tyyliin. Kukkien viereen olisin halunnut laittaa tummanvihreitä lehtiä, mutta värisävy kihlajaisjuhlissa oli valko-musta-punainen, niin nämä haluttiin jättää pois.

 

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä