kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Valkosuklaamousse jälkiruoka on nopea tehdä ja sen voi voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Valkosuklaamoussen voi koristella teeman mukaisesti, mikä se teema onkaan sillä kerralla. Tällä kertaa meillä muisteltiin outoa talven alkua Helsingissä.

Viimeinen viikko on ollut ihmeellistä aikaa Helsingissä, jonkun lehtiartikkelin mukaan Helsingissä ei ole ollut marraskuun alussa 75-vuoteen pysyvää lumipeitettä. Pysyvä lumipeite yllätti tänä vuonna oikeasti. Pitkään saimme nauttia kuivasta, värikkäästä syksystä ja vain viikon epätasaisen sään jälkeen pamahti talvi. Ja tämä talvi on ihan oikea talvi, lunta on tupruttanut monta senttiä.

Luminen alkutalvi innoitti miettimään jotain isänpäivään sopivaa herkkua, joka olisi talvinen lumituiskuinen. Suunnitelmissa oli tehdä kolmen aineen suklaatryffelikakku, mutta resepti minkä käänsin suomenkielellä ei toiminut ihan odotetunlaisesti. Lopputuloksena kakku vaihtui jälkiruoaksi, mutta uskoisin sen olevan aivan onnenkantamoinen. Sen verran tuhti tämä jälkiruoka on, ettei sitä välttämättä kakkupalasen verran viitsisi syödä.

valkosuklaamousse jälkiruoka

Valkosuklaamousse jälkiruoka isänpäiväksi

Valkosuklaamousse on monimuotoinen jälkiruoka. Se maistuu sellaisenaan, ilman että siihen välttämättä ei tarvitse lisätä yhtään mitään. Tähän minun versiooni murustin Toblerone suklaata reunalle. Ohessa on myös muutama laskeutunut lumihiutale.

Lue resepti ja vinkit ->

Reseptistä tulee noin 6 annosta, riippuen jälkiruoka-astioiden koosta. Koristele valkosuklaamousse teeman mukaisesti. Esimerkiksi keksimuru, marjat, hillot yms. tuovat valkosuklaamoussen uudelle tasolle.

Valkosuklaamousse jälkiruoaksi
Rate this recipe
3 suosio

Annoskoko: 6 jälkiruokakulhoa

Valkosuklaamousse jälkiruoaksi

Ainekset

  • 300 g vispikermaa
  • 350 g laadukasta valkosuklaata
  • 250 g mascarbonea

Ohje

  1. Yhdistä valkosuklaa ja vispikerma metalisessa astiassa. Nosta astia vesihauteen päälle ja sulata suklaa vispikermaan. Kun vispikerma ja valkosuklaa on yhdistynyt, nosta astia pois vesihauteen päältä ja nosta jäähtymään. Jäähdytä jääkaapikylmäksi.
  2. Kun valkosuklaa-kerma on jäähtynyt kylmäksi, kaada joukkoon mascarbone ja vatkaa valkosuklaamousse vaahdoksi.
  3. Jaa mousse tarjoiluastioihin.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/luminen-valkosuklaamousse-jalkiruoka/

suklaatryffeli-jalkiruoka-1-2

Lumisade valokuvaan

Lumisateen saa tehtyä valokuvaan Photoshopilla, tai muulla kuvankäsittelyohjelmalla. Itse en näin taitava vielä ole käyttämään Photoshoppia, vaan pyysin ystävääni Lauraa tekemään tämän valokuvilleni. Näin mielessäni vision, että teen valkosuklaamoussekakun jonka kuvissa sataa lunta, kun sitä on satanut Helsingissä sen verran useasti viime päivinä, että näin lumisateen niin ilmeisenä jo valokuvissani.

Lumisateen tekemisestä valokuviin on myös Youtube video, joten ehkäpä ensikerralla osaan tehdä tämän efektin valokuviin itse.

Lauran portfolion löydät hänen nettisivuiltaan, aika makeita juttuja hän on saanut tehtyä!

Muistathan seurata minua somessa?

Löydät Tekila’s Bakeryn Facebookista, Instagramista ja Pinterestistä.

 

Muita postauksia
Showing 37 comments
  • Sari

    Uuh mikä herkku ja miten ihanat kuvat!

  • Tekila

    Kiitos, onneksi sain kerrottua kuvavisioni ystävälle joka osasi sen toteuttaa. 🙂

  • minni / kokeileva keittiöni

    Toihan vaikuttaa helpolta, herkulliselta ja muunneltavalta. Mä melkein aloin maistaa tuon kanssa jo jonkun kirpeän vadelmakastikkeen. Tai mustikkaa, ehkä. Lakkaa?

  • Kermaruusu

    Voi että miten minä olen nauttinut näistä lumisista päivistä, ihanaa kun saatiin kunnon talvi valoa tuomaan marraskuun pimeisiin päiviin!
    Valkosuklaamousse sopii herkullisuudellaan jälkiruoaksi moneen tilanteeseen.

  • Ohhoh miten tunnelmalliset kuvat! Itsekin opettelen koko ajan enemmän kuvankäsittelyä, se on jotenkin tosi inspiroivaa huomata miten paljon kuville voi tehdä kun osaa 🙂 hieno efekti! Ja ihanat mousset!

  • Mukavan simppeli resepti, mutta luultavimmin silti superherkullinen 🙂

  • Sirkku

    Oi, miten ihana talviherkku!

  • Tekila

    Näin talven alla näkisin lakan osana, muta miksei muutkin kävisi 🙂

  • Tekila

    Olen kanssa ihan talvi ihmisiä, tuo niin hyvin valoa pimeyteen.

  • Tekila

    Kuvien muokkaus on kyllä mukavaa, tätä en itse tehnyt, visioin vain. Ensikerralla ehkäpä itse 🙂

  • Tekila

    Oleellisin on hyvät raaka-aineet 🙂

  • Tekila

    Sitä se oli!

  • Virpi

    Valmiiksi tehtävät jälkkärit ovat kyllä ihan parhaita! Ja valkosuklaamousse niin hyvää. Mascarpone tuo tähän tuhtiutta vielä lisää, en olekaan ennen tainnut valkosuklaamousseen sitä laittaa.

  • Ihana tunnelma noissa kuvissa <3

  • Veera

    Ooh, miten ihana! Tämän pystyisi muuten toteuttamaan myös ilman valkoista sokeria, taidanpa kehitellä. 🙂
    Muakin houkuttaa toi lumisade valokuvassa. Melkein jo ostin Lightroomiin presetin. 😀

  • Suusta suuhun Alisa

    Nam, varmasti herkkua. Mascarpone tekee kaikesta parempaa 😉

  • Tekila

    Nykyään mascarbonen saa laktoosittomana, joten sitä on mukavampi käyttää jälkkäreissä 🙂

  • Tekila

    Kiitos, kuvista tuli kyllä onnistuneita.

  • Tekila

    Ai lightroomiin saa tuosta lisäosan…taidan harkita! Jään odottamaan sinun versioitasi tästä 🙂

  • Tekila

    Nimenomaan tekee!

  • peggy thomas

    Vau, aivan ihanat kuvat ja jälkkäri. Mun pitää harjoitella kuvankäsittelyä, ensin vaan pitäisi opetella mun koneen käyttö 😀

  • Aila

    Helpon kuuloinen herkku, ihanat kuvat! Nam.

  • Tekila

    Kiitos kommentista!

  • Tekila

    Helppous on välillä ihan hyvä asia 🙂

  • Ihana tunnelma näissä kuvissa :). Valkosuklaa on mun herkkua, varmaan on tämä jälkkäri kans sit mun makuun. Sopii kivasti vaikka pikkujouluihin!

  • Tekila

    Ja voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan 🙂

  • Merituuli

    Mikä on sinusta laadukasta valkosuklaata ja mistä sitä saa?

  • Tekila

    Käytän itse Callebautin valkosuklaata. On totellut käytössä hyvin, ei ole rasva erottunut kuin ihan omien mokien takia. Muoto on myös hyvä, sulaa tasaisesti ja tarvittaessa soveltuu koristeluun.

  • Yksinkertaisista aineista tulee välillä ihan parhaat asiat!

  • Lotta

    Hauskat kuvat! Ja nyt se lumi sitten sulaa pois.. No itseäni ei varsinaisesti haittaa, kunhan jouluna olisi lunta sentään. 🙂

  • Tekila

    Oikeassa olet 🙂

  • Tekila

    Tykkäsin tuosta lumipyrystä vaikka vähän joutui näkemään vaivaa töihin pääsyynkin, kun lunta oli hetken aikaa kaikkialla.

  • Minna

    Ihanan jouluisia tunnelmia! Tosi hyvä ja helpon kuuloinen ohje, just tälläisiä välillä tarvitsee!

  • Saara

    Omaan makuuni valkosuklaamousse on aina auttamatta liian makeaa sellaisenaan, joten itse paahtaisin valkosuklaan moussea varten tai tarjoilisijan lisänä happamia marjoja 🙂 Lumisadetrikki onkin tosi hauska! Mietin jo, että oletko ulos lumisateeseen mennyt kuvaamaan,

  • Tekila

    Valkosuklaa on kyllä aika makeaa, mutta tosiaan esimerkiksi karpalot oheen niin johan toimisi 🙂

  • Jenni liemessä

    Ensimmäisen kuvan kohdalla myös mietin että oletpa rohkeasti uskaltautunut sateeseen kuvaamaan. Hauska efekti! Kuvanmuokkaus on kyllä loputonta opettelua, erilaisia tunnelmia kun voi keksiä loputtomasti..

  • Tekila

    En sentäs ulos asti ole mennyt. 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä