kategoriassa Foodlover

Kerroskakku leijonakoristeella lähti viime viikolla nimiäisiin. Kakkuun ei toivottu mitään muita koristeita, mutta ei se minun mielestäni tarvitsekkaan. Kakun koristeeksi toivottiin eläinaiheista koristetta ja näin MM-kisojen alun kunniaksi ehdotin leijonaa. Leijona oli suht helppo tehdä ja laitankin tämän blogiviestin loppuun vaihekuvia.

Kerroskakku sai täytteekseen passion-mangomoussea ja valkosuklaamoussea. Passionia en ole hirveän usein kakkutäytteissä käyttänyt, mutta tällä kertaa täytteeseen toivottiin raikkautta ja sitä passion kyllä tuo mukanaan.

Kerroskakku leijonakoristeella

kerroskakku leijonakoristeella

Kerroskakku sai pohjakseen 22 cm vuokaan tehdyn pohjan ja sitten 18 cm vuokaan tehdyn pohjan. Kakusta riitti noin 30 hengelle kakunpalat.

Lisää kuvia ja vinkkejä ->

kaksikerros nimiaiskakku leijonakoristeella-3

Kerroskakku sai värikseen alakerrokseen mintunvihreän sokerimassan. Pienempään kakkuun laitettiin valkoinen sokerimassa. Kakkujen väliin laitoin keltaisen rusetin. Koristeina tuli vain viiri, joka meni kakun reunasta reunaan. Päälle asettelin leijonan. Kakkuun ei toivottu nimeä tai muutakaan yksityiskohtaa liittyen vauvaan.

fondant lion decorate-1

Unohdin ottaa leijonan teosta tarkempia vaihekuvia, mutta oleelinen asia on että antaa pään ja kropan kovettua ennen kokoamista. Leijonan harja on tehty oranssilla sokerimassalla, käytin pientä puoliympyrän muotoista muottia jota vähän venytin pidemmäksi. Liimaa kannattaa laittaa säästelijäästi, mutta tasaisesti jotta harja pysyy paikallaan.

fondant lion decorate-4

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä