Limekakkupohja on pehmeä, maistuva, helposti käsiteltävä ja mukavan limen makuinen täytekakkuun soveltuva pohja.
Erilaisilla täytekakkupohjilla saa täytekakkuun uutta makua. Limekakkupohja on aavistuksen aikaa vievämpi mitä sokerikakkupohja, mutta helpotusta tulee esimerkiksi kostutuksen puolelta. Sitä ei tämän pohjan kanssa tarvitse tehdä.
Limen makuinen kakkupohja täytekakkuun
Erilaisia täytekakkupohjia on jo yli kymmenen kappaletta tehtynä ja näitä nykyisiä, esimerkiksi sokerikakkupohjaa voi kostutuksella myös maustaa. Vaniljamaidolla, limulla, mehuilla sen saa maistumaan erilaiselta. Täytekakkupohjia voi myös värjätä teeman mukaan sopivaksi.
Yleisimmät täytekakkupohjat tilauskakuissa:
- Sokerikakkupohja
- Kaakaoinen sokerikakkupohja
- Gluteeniton sokerikakkupohja tai gluteeniton kaakaoinen sokerikakkupohja
- Suklaakakkupohja
- Red velvet kakkupohja
- Porkkanakakkupohja täytekakkuun
Muita maustettuja kakkupohjia on esimerkiksi;
- Piparkakun makuinen täytekakkupohja
- Maukas banaanikakkupohja
- Vegaaninen suklaakakkupohja
- Sacherkakkupohja
Allergioihin ja ruokavaliohin sopivat kakkupohjat:
Limekakkupohjaa voi kasvattaa suuremmaksi kertomalla aineet esimerkiksi 1,20 kertoimella, silloin pohja on 20% isompi ja siitä tulee esimerkiksi paksumpi jos käytetään 22 cm vuokia edelleen. Hirveän korkeaksi yhdessä vuoassa ei kannata kakkupohjaa tehdä, se vaikuttaa rakenteeseen kun limekakkupohja on sen verran painava.
Ainekset
- 420 g jauhoja
- 1,1 rkl leivinjauhetta
- suolaa
- 420 g ja 110 g sokeria
- 250 g voita
- 120 g öljyä
- 6 isoa munaa
- 265 g piimää
- 6,5 rkl limen mehu
- 2,2 limen kuori
Ohje
- Lämmitä uuni 160 asteeseen. Vuoraa kaksi 22 cm vuokaa leivinpaperilla tai rasvaa vuokien reunat ja pohja.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen.
- Vatkaa yhteen voi, öljy ja 200g sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon munankeltuaiset yksitellen. Jätä valkuaiset erilliseen kulhoon odottamaan vatkausta.
- Sekoita kuivat aineet joukkoon vähän kerrallaan jogurtin kanssa, niin että taikina on aina juuri sekoittunut.
- Purista mehu ja raasta kuori, sekoita taikinan joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput sokerit.
- Sekoita taikinan joukkoon valkuaiset kolmessa eri osassa.
- Paista noin 30 - 40 minuuttia, riippuen uunista ja pohjien kypsyydestä.
Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!