kategoriassa Foodlover

Kaakaoinen sokerikakkupohja

Kaakaoinen sokerikakkupohja tehdään perusperiaatteeltaan samanlailla mitä normaali sokerikakkupohja. Katso tutoriaalista miten sokerikakkupohja tehdään, jos et ole tehnyt sokerikakkupohjaa usein.

Tekeminen lähtee liikenteeseen tutusta kaavasta:

Kananmunien paino grammoina x 0,70 = Sokerin ja jauhojen/kaakaojauhojen grammamäärät

Kaakaon osuus jauhoista (noin):
20 grammaa noin 2,5 rkl 20 cm kakkuun
30 grammaa noin 4 rkl 24 cm kakkuun

Riko kananmunat vaa’an päällä olevaan kuppiin. Katso munien paino grammoina. Kerro munien paino  0,70. Luku on sokerin ja jauhojen/kaakaojauhojen grammamäärä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa niin hyvin, että pystyt piirtämään kuvion vaahdon päälle

6 munan kakkupohjaan laitan noin 4 rkl kaakaojauhoja. Laitan kaakaojauhot ensimmäisenä kuppiin, jonka painon mittaan puntarilla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihvilöi ne muutamassa erässä vaahdon sekaan. Varo vatkaamasta täytettä enää tässä vaiheessa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa. Paistoaika uunin alatasolla on noin 40-45 minuuttia. Kakun kypsyyttä kannattaa testata coctail tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen sen leikkaamista.

Kaakaoisen sokerikakkupohjan voi kostuttaa esimerkiksi vaniljamaidolla, sokeroidulla maidolla, kaakaolla tai vaikkapa kaakao-vedellä.

Kaakoinen sokerikakkupohja näyttää tältä vadelmamoussen kanssa:

vadelmamousse ja lemoncurd

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä