kategoriassa Foodlover

Munaton kakkupohja on minulle ollut uusi asia. Lyhyen aikavälin sisään sainkin sitten kaksi kakkutilausta, joissa molemmissa toiveissa oli munaton kakkupohja. Onneksi allergiakakkupohjat ovat muuttuneet kaikkien saataville. Onhan kakkupohja ilman munaa ollut helppo ennenkin tehdä, mutta esimerkiksi gluteeniton on ollut useille mysteeri. Gluteenittomat jauhot ovat myös olleet kovissa hinnoissa, eikä minun mielestäni pelkällä perunajauholla hirveän hyvää pohjaa tule.

Katsoin munattoman kakkupohjan reseptiä useasta eri lähteestä ja testasinkin myös esimerkiksi Myllyn Parhaiden reseptiä. Munaton kakkupohja oli maukas, mutta minun mielestäni se ei aivan täydellinen ollut. Olihan reseptikin hämmentävä, kerrotaan litroissa vuoan tilavuus. Uskoisin, että sentit olisivat käytännöllisemmät ilmoittaa.

Tämän ohjeen bongasin Facebookin leivontaryhmästä. Kannattaa käydä vilkaisemassa alkuperäistäkin ohjetta täältä.

Kakkupohja ilman munaa

Tällä ohjeella tein 2 x 20 cm vuokaan pohjat, jotka pystyin leikkaamaan kahteen osaan. Eli tästä saa joko yhden korkean kakun, tai sitten kaksi matalampaa. Täytteen voi myös laittaa esimerkiksi 24 cm vuokaan. Tällöin hyvällä tuurilla pohjan saa leikattua kolmeen osaan, olettaen että kohoo hyvin.

Voitele / leivinpapereroi vuoat. Tarvittaessa voit käyttää esimerkiksi korppujauhoja. Irtopohjavuokaan en nähnyt tätä tarpeelliseksi.

Käytin itse pohjassa nesteenä kauramaitoa, enkä usko vaihtavani enää muuhun. Toki nesteen voi korvata muullakin, esim vedellä, mehulla, maidolla mutta sitten osaa sanoa miten kakkupohja toimii. Jos haluat maidottoman kakkupohjan, vaihda voi kasvisrasvalevitteeseen.

Munaton kakkupohja
Rate this recipe
3suosio

Annoskoko: 2x 20 cm pohjaa

Munaton kakkupohja

Ainekset

 • 4 dl sokeria
 • 8 dl vehnäjauhoja
 • 4 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 4 dl Alpron kauramaitoa
 • 200 g voita

Ohje

 1. Lämmitä uuni 180 asteessa.
 2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
 3. Sekoita kuivat aineet yhteen.
 4. Kaada kuivien aineiden joukkoon kauramaito ja voi.
 5. Sekoita tasaisesti ja kaada vuokaan / vuokiin.
 6. Paista pohjaa noin 40-50 minuuttia, riippuen kakkupohjan koosta ja uunin tehosta.
 7. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä viileäksi. Anna kakkupohjan vetäytyä yön yli jääkaapissa, jos sinulla on siihen mahdollisuus.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/kakkupohja-ilman-munaa-munaton-kakkupohja/

Vinkkejä munattoman kakkupohjan käyttöön

 • Testaa kakkupohjaa ennen kakkupohjan tekoa. Omakohtaisella kokemuksella voin kertoa, ettei se ensimmäinen välttämättä ole paras.
 • Vaihda nesteitä ja löydä sinulle se sopivin! Omenasoseen lisääminen onnistuu myös, korvaa sillä esimerkiksi desi nesteestä niin saat omenan makua.
 • Munaton kakkupohja vaatii tarkemman kostutuksen
 • Munaton kakkupohja on tiiviimpi, joten kakkupohjasta todennäköisesti leikataan pienempiä annospalasia

Munattoman kakkupohjan seuraksi sopii esimerkiksi tämä maidoton marjatäyte. Muut täytteet löydät blogistani tämän linkin takaa.

Tässä vielä muutama kuva munattomista kakuista

munaton kakkupohja kakkupohja ilman munaa

kakkupohja ilman munaa

Munaton täytekakku

Muita postauksia
Comments
 • Marika

  Kuinka monelle nuo munattomat kakut on mitoitettu?

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä