kategoriassa Foodlover

Etsin munattoman kakkupohjan ohjetta viime kerralla kun munatonta kakkua minulta pyydettiin ja jouduinkin testaamaan muutamaa ohjetta että löysin sopivan. Sainkin hyvän ohjeen tehtyä ja se löytyy jo blogistani. Tällä kertaa haasteeseen tuli yksi muuttuja lisää, gluteenittomuus. Gluteeniton, munaton kakkupohja toi omat haasteensa ja lähdin rohkeasti testaamaan vain munattoman kakkupohjan jauhojen vaihtoa gluteenittomaan vaihtoehtoon.

Gluteenittoman ja munattoman kakkupohjan ohje

Gluteeniton ja munaton kakkupohja
Rate this recipe

Annoskoko: 2x 20 cm pohjaa

Gluteeniton ja munaton kakkupohja

Ainekset

  • 4 dl sokeria
  • 8 dl Provena kaurainen leivontajauho
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl Alpron kauramaitoa
  • 200 g voita

Ohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteessa.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.Sekoita kuivat aineet yhteen.
  3. Kaada kuivien aineiden joukkoon kauramaito ja voi.
  4. Sekoita tasaisesti ja kaada vuokaan / vuokiin.
  5. Paista pohjaa noin 40-50 minuuttia, riippuen kakkupohjan koosta ja uunin tehosta.
  6. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä viileäksi. Anna kakkupohjan vetäytyä yön yli jääkaapissa, jos sinulla on siihen mahdollisuus.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/gluteeniton-munaton-kaurakakkupohja/

Etsin kaupasta sopivia gluteenittomia jauhoja ja törmäsin Provenan kauraiseen leivontajauhoon. Kaurajauhot olivat pussin mukaan sopivia esimerkiksi mustikkapiirakkaan, joten arvelin että taipuvat ne kakkupohjaankin. Näitä jauhoja käyttäessä pohjasta tuli todella maukas, napostelinkin ylimääräisen pohjan nopeasti parempiin suihin.

Provena gluteeniton kaurajauho

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä