kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Maidoton baby shower kakku lähti tulevan äidin juhliin. Koristeiksi pyydettiin, nallea, noppia ja muutamaa kukkaa.

Baby shower kakkuja tilataan nykyään usein, mikä on tottakai mukava asia kun saa tehdä vähän erinäköistä kakkua. Maidoton täytekakku on yhtä helppo tehdä mitä normaali kakku. Kakkujen tilaajat välillä tuntuvat olettavan, että allergioiden ja yliherkkyyksien huomioiminen on kallista tai vaivalloista. Sitä se ei enää nykypäivänä ole. Eroa “normaaliin”, mitä se enää nykypäivänä onkaan ole oikeastaan ollenkaan.

Maidoton baby shower kakku

maidoton baby shower kakku

Maidoton baby shower kakku sai pohjakseen gluteenittoman sokerikakkupohjan. Gluteenittoman sokerikakkupohjan kanssa kannattaa laittaa normaaliin kakkupohjaan verrattuna yhden munan vähemmän. Gluteenittomissa jauhoissa kun on nostatusainetta, joten se kohoaa normaalia enemmän. Tarkista gluteenittomista jauhoista, onko niissä nostatusainetta. Sunnuntain gluteenittomassa jauhoseoksessa on ainakin.

Täytteenä maidoton kakku sai vadelmamoussea ja suklaarouhetta. Vadelmamousseen laitoin Alron soijakermaa, vadelmia ja Yosan marjarahkavälipalaa. Muistathan käyttää vain suomalaisia vadelmia, tai kiehauta vadelmat jos olet epävarma. Suklaarouheeksi hain Ruohonjuuresta Rapunzelin Nirwana tummaa suklaata. Ostin myös “maitosuklaa” version ja se oli sen verran hyvää, että söin sen kakkua tehdessä. Vaaleampi versio maistui Kinder suklaalta ja näin jo mielessäni vegaanisen kinder kakun…

Voikreemiksi tein kookosvoi-tomusokerikreemiä. Normaalisti teen marenkivoikreemiä maidottomaan kakkuun, mutta nyt halusin testata onnistuuko tällainen oikominen. Onnistuihan se. Kreemi oli vähän hankalampi levittää kakun päälle, mutta lastan avulla se onnistui.

Koristeiksi toivottiin vaaleanpunaista sokerimassaa kakun ympärille ja tikkikuvioita. Tikkikuvioiden kulmiin laitoin helmet. Onneksi ostin vähän aikaa sitten muotin tähän hommaan, niin sain viivat kerrankin suoraksi. Helmien kanssa sain apua helteestä. Oli sen verran kostea ilma, että kakku oli kostea kaikkialta kokoajan niin helmetkin pysyivät kyljessä ilman sen suurempia painamisia.

Päälle tein nopat tummemmasta vaaleanpunaisesta ja kirjoitin niihin muotin avulla BABY tekstin. Nallen tein myös etukäteen, se vain nostettiin paikalleen. Kukkina oli nopeat ruusut. Vaivaton tehdä, kun vain pyörittää soiron sokerimassaa rullalle. Lehdet tein muotin avulla.

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä