kategoriassa Foodlover

Gluteeniton kaakaokakkupohja luonnistuu samanlailla mitä vastaava gluteenia sisältävä kaakaoinen sokerikakkupohja. Gluteeniton kakkupohja on ehkäpä helpompi tehdä mitä normaali sokerikakkupohja. Gluteenittomissa jauhoissa on mukana nostatusaineita jotka takaavat sen että kakkupohja kohoaa, välillä liikaakin. Normaaleihin jauhoihin voi toki lisätä leivinjauhetta, mutta yleensä näissä tilanteissa kakku kohoaa mutta lässähtää takaisin. En itse normaaliin kakkupohjaan lisää leivinjauhetta, kun tarvittavan kuohkeuden saa kyllä vatkaamalla munat kunnolla.

gluteeniton kaakaokakkupohja-2

Gluteeniton kaakaokakkupohja

Gluteeniton kaakokakkupohja sopii parhaiten maksimissaan kolmen kerroksen kakkuihin, mutta olen sitä myös kerroskakkuihin käyttänyt. Tällöin vain kannattaa laittaa tuet tasaisesti aluskakkuun

Resepti ->

Kaakaojauhon määrä riippuu siitä miten kaakaoisen kakun haluat ja mitä kaakaojauhoa käytät. Kaakaojauhot kannattaa sekoittaa jauhoihin ennen munasokerivaahtoon yhdistämistä, muuten kaakaojauhot ovat klimppinä keskellä taikinaa. Gluteenittomina jauhoina käytän tällä hetkellä Sunnuntain kakkujauhoja, joilla olen aina onnistunut kakkupohjan teossa.

Gluteeniton kaakaokakkupohja
Rate this recipe
1 suosio

Gluteeniton kaakaokakkupohja

Ainekset

 • y g munat
 • y * 0,7 gluteenittomia jauhoja
 • y * 0,7 sokeria
 • Vaihda jauhoista kakkupohjan koosta riippuen noin 1 rkl - 4 rkl kaakaojauhoksi.

Ohje

 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
 2. Vuoraa sopivan kokoinen vuoka leivinpaperilla.
 3. Vuokakoot noin:
 4. 15 cm vuoka 2 munaa
 5. 18 cm vuoka 3 munaa
 6. 20 cm vuoka 4 munaa
 7. 22 cm vuoka 5 munaa
 8. 24 cm vuoka 6 munaa
 9. Riko munat astiaan ja punnitse niiden paino grammoina. Kerro laskimella munien grammamäärä 0.7:lla. Tämä luku on jauhojen ja sokerin määrä.
 10. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa gluteenittomat jauhot ja kaakaojauhot yhteen ja sekoita tasaiseksi. Sihtaa sekoittuneet jauhot vähän kerrallaan munasokerivaahtoon ja kääntele tasaiseksi.
 11. Kaada taikina vuokaan ja paista vuoan koosta riippuen 20 - 55 minuuttia. Jos kakku kohoaa vuoassa niin, että tummuu päältä voit laittaa päälle leivinpaperin.
 12. Kun kakkupohja on kypsä eikä testitikkuun jää jälkiä nosta kakku pois uunista. Anna pohjan vetäytyä hetken vuoassa ennen kumoamista ritilälle. Anna kakkupohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta tämän jälkeen jääkaappiin vetätymään.
 13. Täytä ja leikkaa kakkupohja seuraavana päivänä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/gluteeniton-kaakaokakkupohja/

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä