kategoriassa Foodlover

Ilves kakku lähti 30 v synttärikakuksi joulukuun vaihteessa. Tämä on yksi uusi logo erilaisten urheiluseuralogojen sarjaan mitä olen vuosien aikana tehnyt.

Ilves kakkuja tehtiin oikeastaan kaksi. Toisessa oli vain onnittelut synttärisankarille. Logon aloitin tekemään jo etukäteen, sen verran hartaudella halusin logon tehdä. Tahdoin saada siitä näyttävän ja oikeanlaisen.

Ilves kakku

Ilves kakku

Ilves kakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan. Toiseen kakkuun tein vastaavan gluteenittomana. Täytteenä kakkuun tehtiin kinuskimousse ja vadelmamarjamousse. Reseptit kinuskimousseen ja vadelmamousseen löydät blogistani jo. Sokerikakkupohjaan ja gluteenittomaan sokerikakkupohjaan löydät ohjeet esimerkiksi avainsanan “pohjat” alta.

Ilves kakku sai kuorrutteekseen valkoisen sokerimassan. Pidin sen verran suurena riskinä saada oikean vihreän sävyn niin ajattelin pelata turvallisella vieraspaita värityksellä, eli valkoisella. Alareunaan tein korostevärinä vihreän ja keltaisen viivan. Käytin apuna sokerimassaleikkuria, että sain tasaisen soiron tehtyä.

Ilves logoa aloitin tekemään jo viikkoa aikaisemmin, koska ajattelin sen vaativa vähintään muutamat mallikappaleet ennen onnistunutta logoa. Mustaa elintarvikeväriä, kun ei saa pahemmin pyyhittyä pois.

Aluksi tulostin  paperille ison kuvan ilveksen logosta. Tästä tein kaavat leivinpaperilla, ensiksi ulkoreunoja pitkin ja leikkasin mustan sokerimassapalan tämän pohjalta. Sen jälkeen leikkasin kaavaa pienemmäksi ja leikkasin keltaisen sokerimassan tämän mukaan. Nämä kaksi osaa liitin yhteen elintarvikeliimalla ja annoin kuivahtaa seuraavaan päivään.

Tämän jälkeen aloin piirtämään elintarvikevärillä  mustia viiksiä ja yksityiskohtia. Leikkasin suun osaksi mustan sokerimassan palan johon laitoin hampaat, nämä tein ihan käsin ilman sen suurempaa kaavaa. Samalla tein myös valkoisesta silmät. Näiden jälkeen tein vain vapaalla kädellä yksityiskohtia Ilvekseen. Apuna käytin mallia, että sain suunnilleen oikeannäköiset viikset oikeaan paikkaan.

Loppujen lopuksi sain tehtyä logon yhdellä kertaa, eli ei tarvittu toista kierrosta. Sokerimassalogoa kannattaa nostaa aluksi muutaman kerran alustasta, ettei se jähmety kiinni. Se vasta kauheaa olisikin, kun logon siirtäisi lopuksi kakun päälle ja se halkeaisi kahtia.

Blogistani löydät jo useat erilaiset urheilukakut, esimerkiksi

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä