kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Minecraft kakku on suosittu aihe nuorien poikien syntymäpäiväkakuksi. Onko Minecraft pelinä tullut tutuksi?

Minecraft kakku lähti Oskarin syntymäpäiväkakuksi ja hänelle suosikkihahmo Minecraft pelissä oli Creeper. Teinkin kakkuun kuvioksi Creeperin pään. Creeper on suomeksi Lurkki ja se on surumielinen, viherän sävyillä naamioitunut, lähes äänetön kamikaze-otus, joka väijyy pelaajia kunnes räjähtää.

Minecraft kakku sai pohjakseen kaakaoisen sokerikakkupohjan ja täytteeksi minttu Oreo moussea.

Minecraft kakku

minecraft kakku

Minecraft kakku sai pohjakseen kaakaoisen sokerikakkupohjan, jonka tein neliön muotoiseen vuokaan. Vuoan kooksi määritin 21 x 21 cm. Kakkupohjaa varten käytin muistaakseni viiden munan pohjaa, voi olla että varman päälle laitoin kuusi. Pohjaa on helpompi vähän höylätä pienemmäksi kun suurentaa tekemällä toisen pohjan.

Täytteeksi kakkuun toivottiin mintun makua ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun minttua on pyydetty kakun väliin. Vähän yllättävä valinta lapsen suusta. Minttu on minulle henkilökohtaisesti ihan yksi lempi maku.

Minecraft kakku sai täytteekseen minttumoussen joka sai suutuntumaa Oreo kekseistä. Minttu Oreot ovat ehkä parhainta mitä maailmassa on keksien saralla. Käytin mousseen Valion Minttu-suklaarahkaa ja tätä en nyt suoriltaan pitänyt järkevänä ideana. Lopputuloksena joko minttu-suklaarahkan takia tai tipan minttuesanssia sain moussen vähän tylsän makuiseksi, mutta onneksi vetäytyneenä se muuttui paremmaksi. Ensi kerralla täytyy enemmän maistella tuota moussea ja tehdä ehkäpä kotiin kakku samaisesta moussesta.

Mousseen laitoin myös maitosuklaata ja minttu-oreoita tuomaan makua. Mousse jämähti aika hyvin, vaikka liivatteita en suuremmin mousseen laittanut vain muutaman.

Minecraft kakun koristelu

Kakkua varten tarvittiin neliöitä. Paljon neliöitä. Tein aluksi neljää erisävyistä vihreää väriä joita kaulin tasaiseksi ja leikkasin sokerimassarullatyökalun avulla neliöiksi. Onneksi neliöitä pystyi vähän muokkaamaan vielä kakun päälle laitettuna. Haasteena oli se, että sokerimassaa piti leikata monta neliötä kerrallaan ja vielä eri värejä. Tämä sai sokerimassan kuivahtamaan mutta pahimmilta ongelmilta vältyttiin.

Päälle tuli mustia neliöitä myös muutama. Nimen tein Lontoosta ostamillani pikseli aakkos muoteilla. Oli muuten haastavaa saada täydestä sokerimassata tehdyt kirjaimet irti muotista. Gumpaste olisi auttanut, mutta laiskotutti hakea sitä muutaman kirjaimen takia varastosta.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Elisa Leppänen

    Hei 🙂 minulta tilattiin minecraft kakku ja ajattelin käyttää pixeli-ruutuja myös. Millaiseen pohjaan ja miten kiinnittää ne?

  • Emmi

    Hei,
    Millä saat ne ruudut pysymään kakussa?😊

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä