kategoriassa Foodlover, Leivonta

Vuoden 2017 SM-liigan suomenmestari on Tappara. Tapparan voiton kunniaksi lähti Tappara-fanille asianmukaisella logolla varustettu 35 hengen täytekakku.

Laitoin Tappara kakusta kuvaa tilaajalle ennen noutoa ja sieltä tuli ensimmäisenä kommenttina, että on nykytaiteen mukainen kuorrutus kakussa. Hetken asiaa miettiessä, niin onhan tämä vähän kaaosmainen koristelu. Onneksi sentäs olisi vappupäivä, kun kakkua noudettiin niin sekavat raidat voidaan laittaa vapun piikkiin.

Jääkiekko on lähellä sydäntä ja tässä blogiviestiä kirjoittaessa ahdistaakin jääkiekkoasiat. Kevät on parhainta aikaa jääkiekon ja urheilun seuraajalle, mutta on se myös raskainta aikaa. Tapparan vuoden 2016-2017 kausi oli tasaista suorittamista koko kauden ja sitä vain odoteltiin milloin finaalit ovat loppu ja tiedossa oleva asia saataisiin päätökseen. Sen verran suuri pommi se olisi ollut, jos Tappara ei olisi tuplamestaruutta voittanut.

Tuplamestari Tappara!

Tappara

Tähän noin 35-40 hengen, riippuen minkälaisia palasia kakusta otetaan olevaan kakkuun meni 26 cm alumiinivuoassa tehty sokerikakkupohja, johon laitoin yhdeksän munaa. Sain kakusta sopivan korkean ja näyttävän. Täytteeksi kakkuun laitoin mansikka-vadelmamoussea johon laitoin tuoreita Espanjalaisia pensasmustikoita ja mansikoita. Toiseen kerrokseen laitoin suklaamoussea, johon laitoin 1/3 osan maitosuklaata tumman suklaan joukkoon. Näin sain omasta mielestäni parhaimman suklaasuhteen suklaamousseen. Vain maitosuklaata laittamalla tulee minun mielestäni liian makea suklaamousse.

Lue lisää koristelusta ->

Tappara logon tein sokerimassasta etukäteen. Logoa varten olin printannut mallin, jonka avulla sain oikeat mittasuhteet logoon. Värejäkään ei tarvinnut värjätä vaan ne olivat Sattinan normaaleja värejä.

Kuorrutin kakun ajatuksissani vapputeeman hengessä, mietin jotenkin ettei koristelu näyttäisi ihan näin kaaokselta, mutta vähän pieni kaaos siinä huokuu. Ei se ainakaan kuvaa Tapparan pelitapaa, sen verran tiukka ja tunnollinen pelikirja Tapolalla on.

Tein sokerikreemiä, joka oli vaniljalla maustettu 400 grammasta voita, johon meni noin 900 grammaa tomusokeria. Aluksi värjäsin sen valkoiseksi Wiltonin valkoisella värillä ja tämän jälkeen otin siitä 500 grammaa pois ja jaoin sen kahteen kuppiin. Toisen värjäsin progreelillä siniseksi ja toisen taas oranssiksi. Laitoin sokerikreemit omiin pursotuspusseihin ja vedin kakun ensiksi ohuelti valkoiseksi, jonka jälkeen tein viivoja jotka painoin lastalla matalaksi.

Logon alle suihkutin Lontoon tuliaisia. Pienen Spraypullon jossa ei ole painetta, vaan vain kultaväriä joka levittyy hyvin suihkuttamalla sitä kakkuun. Sain näin pientä kultakiillettä, onhan kyse sentäs kultajuhlista.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä