kategoriassa Foodlover

On varmasti tullut selville, kenen jääkiekkotiimissä roikun mukana! No Jokereiden tottakai, sitä on tullut kannatettua pienstä pitäen ja loppua ei näy. Kyllä välillä Jokeri-kannattajaa koetellaan, mutta nopesti sitä unohtaa vastoinkäymiset ja alkaa odottamaan seuraavaa kautta. Seuraava kausi onkin jännittävä! KHL odottaa!

Tämä kakku tilattiin minulta pienen pojan syntymäpäiväkakuksi. Pojalla on jääkiekon saralla arvot kohdillaan, vaikkei kotona kaikki Jokereita kannatakkaan! Jokerit kakku tehdään vielä suuremmalla rakkaudella, mitä muut kakut. Logoa piirsin useamman tunnin, että sain siitä juuri täydellisen! Ja sitä se onkin!

Tarinassa oli vielä yksi ihana käänne. Kakun nouti minun vanha koulukaverini Tehtaanpuiston yläasteelta. Tutulta hän näyttikin, mutta kumpikaan meistä ei noutohetkellä osannut yhdistää, mistä tuttuja ollaan. Iltasella Facebookissa keskustellessamme, alkoi yhteiset asiat muistumaan mieleen! Mahtava tilanne!

Jokerit täytekakku kermareunuksella

jokerit kakku

Täytekakku piti sisällään sacherkakkupohjan joka oli tehty 22 cm irtopohjavuokaan. Sacherkakkupohjan lisäksi täytteeseen tuli mangomoussea, banaanihilloa ja tuoreita mansikoita. Täytteessä oli siis vähän kaikkea, mutta sopivat ihanasti yhteen!

Kakun pursotin Milac Gold vispikermalla, joka on kyllä mukava uusi tuttavuus. Kermaa saa vatkata kauankin, eikä se leikkaa kiinni ainakaan hirveän nopeasti. Itse kerma näyttää marengilta, mutta pitää todella hyvin muotonsa ja on hyvän makuista. Väri on marenkimaista, eli kirkkaan valkoista. Väri ei taitu ollenkaan kermasta tuttuun keltaiseen.

Pursottaja taas olisi saanut katsoa vähän enemmän mitä teki, eikä vain sohinut sinne päin. Huomasin vasta lopussa että yläosa kakusta on hirveän epätasainen! Kerma toki loppui juuri viimeiseen viivaan, joten korjailustakaan ei olisi mitään tullut.

Jokerit logo

jokerit logo

Mikä kauneus! Kyllä tästä logosta paistaa “Suomen suurin, suomen kaunein…”. Logon ääriviivat piirsin marsipaanille, jonka leikkasin terävällä veitsellä logon muotoiseksi. Värjäsin logosta ensiksi mustat osuudet, sen jälkeen keltaisen ja lopuksi punaisen. Väreinä käytin pastaväriä jota laimensin Viru Valgeella. Keltaiseen väriin jouduin lisäämään tomuväriä, jotta sain keltaisesta kirkkaan.

Kakun yläosaan laitoin sokerimassaa kolmessa eri värissä, tuttu väriskaala esimerkiksi Jokereiden facebooksivulta! Sokerimassan pohjalle laitoin sipaisun sokerikreemiä, että sokerimassa pysyisi paremmin paikallaan.

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Peggy

    Vau! Upeasti olet saanut koristeltua kakun ja makukin on varmasti kohdallaan 🙂

  • Tekila

    Kuulemma täytteet olivat hyvin makoisat, mutta itse kakkupohja oli vähän kuiva. Suretti kovasti, mutta ihan oma moka kun otin varmanpäälle. Pelkäsin että kostutan liikaa ja lopputulos on ettei kermat pysy yhtään kakun päällä!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä