kategoriassa Foodlover

Pinkki dripkakku pienin yksityiskohdin lähti synttärikakuksi vadelma-mansikkamoussella.

Pinkki dripkakku tilattiin tarkoin yksityiskohdin, mikä tekee kakun tekemisestä helpon. Toki välillä on mukava miettiä asiakkaan puolesta, miten koristelu tehdään. Joskus vain tarkka listaus toiveista pelastaa, varsinkin jos on ollut kiireinen työviikko takana. Aivot narikkaan ja kakun tekoa!

Dripkakku sai päälleen pinkin candy melts valun. Valun voi tehdä myös suklaasta ja kermasta.

Pinkki dripkakku

pinkki dripkakku

Pinkki dripkakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan 6:lla munalla. Täytteenä kakkuun pyydetiin mansikkamoussea, mutta laitoimme yhteisymmärryksessä mukaan vielä vadelmaa tuomaan vähän happamuutta. Mansikka ei muutenkaan näin talvella ole niin maukas täyte, mitä kesällä. Vadelma vielä leikkaa mansikan makeutta sopivasti pois.

Vadelman kanssa on hyvä muistaa, että vadelmat tulee kiehauttaa kunnolla salmonella riskin takia. Nykyään tarjolla on myös Valion vadelmatuorejuustoa joka tuo aidon vadelmanmaun mousseen. Yllätyin postiviisesti miten hyvän makuista tuo tuorejuusto onkaan.

Pinkki dripkakku sai koristeekseen

Pinkki dripkakku oli koristeluiltaan aika simppeli. Kuorrutin kakun voisokerikreemillä, johon laitoin vähäsen valkoista väriainetta tuomaan kirkkaan valkoista väriä.  Päälle pinkiksi värjättyä valkoista candymeltsiä. Candy Meltsin kanssa saan tuon pinnan aaltoilevaksi ja arvelen sen johtuvan siitä, että se on liian jämäkkää päälle laitettavaksi. Eli jämäkällä pitäisi tehdä valut ja sen jälkeen vähän laimentaa sitä kuumalla vedellä ja jatkaa sitten päälliosan kanssa.

Koristeeksi kakkuun tuli pieniä vaaleanpunaisia kukkia valkoisilla keskuksilla. Vaaleanpunaisia ja valkoisia karkkeja. Pieneksi leikattua mustaa lakua ja erilaisia nomparelleja. Keskiosa pyydettiin jättämään tyhjäksi.

Tämän kakun kuvaaminen tuntui erityisen haastavalta. Candy Melts pinkki kiilsi valokuvassa, vaikka miten päin kuvaa otti. Valkoinen voikreemi taas jäi pimeäksi toiselta puolelta ja toiselta melkein ylivalottui. Pimeä syksy on haastavaa aikaa kuvata kakkuja.

Muita vastaavia valukakkuja blogissani on useampi

Jalkapallo dripcake syntymäpäiville

Marjainen drip kakku ristiäiskakkuna

Kinder valukakku eli drip cake synttäreille

Pinkki överikakku nimiäiskakuksi

Merellinen drip cake, erehdyksien kautta onnistunut kakku!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä