kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Kinder valukakku lähti 30 v synttäreille. Synttärisankari, kuten useimmat muut tykkää kovasti suklaasta, joten tässähän sitä on useassa eri kerroksessa.

Kinder valukakku, minusta ehkäpä tutummin vaikka englanninkielinen sana onkin, drip cake on vain niin mukava kakku tehdä. Olen varmaan vain tehnyt liian monta sokerimassakakkua, että vaihtelu on vain hyvästä. Seuraavaksi ehkäpä hommaan maalausvälineet, niin saa kakut maalattua spray elintarvikeväreillä…

Kinder valukakku, suklaaholistin synttärikakku

Kinder valukakku

Kinder valukakku on oikeastaan vol 2. versio omasta synttärikakustani. Tämä on kooltaan aavistuksen pienempi, tein pohjat 20 cm irtopohjavuokiin. Pohjana on mehevä suklaakakkupohja alimmaisena ja ylimmäisenä. Välissä red velvet kakkupohja.

Alimpana täytteenä oli Oreo täytettä johon sekoitin minttu, s’mores ja suklaa Oreoita. Toisena täytteenä oli maitosuklaamousse. Alkuperäisessä oli Baileys-maitosuklaamousse mutta tällä kertaa jätin Baileyksen pois.

Kakun kuorrutin suklaavoikreemillä. Kreemissä oli voita, tomusokeria, suklaata, kaakaojauhetta ja vaniljasokeria.

Suklaavoikreemin kanssa olen keksinyt sellaisen kikan, että kun se on levittänyt kakun päälle tasaisesti nostaa kakun lähelle vesihanaa. Lämmitä spatulaa / muuta välinettä vesihanan alla. Välineen pitää olla metalinen, jotta se lämpiää. Kuivaa se ja viimeistele sillä pienimmätkin epätasaisuudet kakusta pois.

Suklaaganache kakun päälle

Suklaaganachen kanssa olen tässä viime aikoina taistellut. Tummasta suklaasta tehty taipuu hyvin, mutta valkosuklaan kanssa on hiomista.

Ultimate tummasuklaaganache resepti on nyt tässä!

Suklaaganache tummasta suklaasta
Rate this recipe
21suosio

Valmisteluaika: 2 minuuttia

Paistoaika: 3 minuuttia

Astia: 20-22 cm kakkuun

Suklaaganache tummasta suklaasta

Ainekset

 • 1 dl kuohukermaa 

 • 130 g tummaa suklaata 

 • 15 g glukoosisiirappia

Ohje

 1. Lämmitä kuohukerma vesihauteen päällä lämpimäksi. Sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Kaada suklaa joukkoon ja anna sen sulaa rauhassa muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi ja nosta pois vesihauteen päältä.
 2. Anna ganachen jäähtyä muutama hetki. Silloin kun se lusikalla heiluttaen kupissa jättää pienen vanan perään, aletaan olemaan jo lähellä.
 3. Kaada ganachea lusikalla kakun reunaan, jääkö valu puoleen väliin? Jos jää, voit levittää suklaan kakkuun.
 4. Jos haluat saada tarkat valut, tee lusikan avulla valut ja sitten vasta loput suklaasta kakun päälle. Jos taas tahdot saada vähän reilumman valuman kakun reunaan, kaada lusikallinen kakun reunalle ja työnnä lusikalla suklaa kakun reunan yli.
 5. Nosta kakku jääkaappiin jäähtymään.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/kinder-valukakku-drip-cake/

Yhteenvetona vinkit suklaaganachen kanssa,

 • Anna suklaan sulaa rauhassa kermaan ja sitten sekoita tasaiseksi. Näin vältät ylimääräiset ilmakuplat
 • Odota, että suklaa on sopivan jäähtynyttä kakkua varten, niin että lusikalla kun ganachea sekoittaa jää siitä hetkeksi vana näkyviin
 • Pidä kakku kylmänä ja jos mahdollista käytä se vielä pakkasessa ennen ganachen laittoa
 • Kokeile ensiksi lusikalla laittaa aavistus ganachea kakkuun, jos valuu suoraan kakun reunaa pitkin alustalle -> anna jäähtyä hetken lisää
 • Jos ganache jähmettyy liikaa niin sitä voi lämmittää uudestaan vesihauteen päällä
 • Ilman glukoosisiirappia ganache onnistuu myös, mutta se jämähtää aavistuksen nopeammin. Siirapin avulla saat siis aikaa enemmän

Kinder valukakku koristelu

Koristelussa käytin yllättäen erilaisia Kinder Bueno karkkeja. Ostin kolmea erilaista suklaapatukkaa ja suklaamunia. Kindermunia on saatavilla ympärivuoden, mutta yritäppä tehdä esimerkiksi Mignomuna kakku näin kesällä. Taitaa olla Fazerin myymälä ainoa mistä niitä munia saa tähän aikaan vuodesta.

Loput suklaakreemistä pursotin kakun ympärille, sillä saa kivasti koristeet pysymään pystyssä.

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä