kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Merellinen drip cake syntyi mutkien kautta, mutta lopputulos oli upea! Drip cake lähti 10 vuotiaalle synttärisankarille.

Merellinen drip cake syntyi vähän vahingossa. Ideana oli tehdä överikakku, jonka koristella erilaisilla suklailla mutta värityksen pitäisi sopivana 10 vuotiasta synttärisankaria ajatellen. No, huomaatte varmaan kuvasta, ettei kakkuun suuremmin suklaanväriä eksynyt. Suklaata on kyllä valumana ja M&M karkkeina nyt ainakin…

Merellinen drip cake

merellinen drip cake

Merellinen drip cake sai herkulliset täytteet, lue lisää koristeluista ja täytteistä täältä ->

Drip cake sai pohjakseen kaakaoisen sokerikakkupohjan 22 cm irtopohjavuokaan tehtynä. Kakusta tein vähän korkeamman, kuuden munan version jotta sain varmasti korkeutta kakkuun. Helposti sitä saa myös leikattua pienemmäksi jos tarve on. Toisinpäin muokkaaminen ei niin helppoa ole.

Täytteenä laitoin vaniljarahkamoussea, jota maustoin aidolla vaniljatangolla jotta sain vaniljan maun luonnollisemmaksi. Oheen laitoin pilkottuja vadelmia, mansikoita ja pensasmustikoita.

Merellinen drip cake syntyi, kun ajattelin että teen kuorrutteesta kahden eri sinisen sävyisen ja korosteena käyttäisin vihreää väriä. Kun kakku oli vaaleansininen, laitoin lastalla tummemman sinisiä sattumia ja vedin kakun tasaiseksi. Tajusin siinä samalla, että en saa tällä taktiikalla mitenkään suuria värieroja. joten sotkin joukkoon vihreää sokerikreemiä ja vedin kakun tasaiseksi. Tämän jälkeen ahaa -elämys sitten tulikin ja keksin teeman kakun ympärille. Merellinen! Samalla hetkellä ymmärsin, että valitsin kaupasta aivan vääränlaisia karkkeja kakun koristeeksi ja nopeasti teinkin puhelua puolisolle että käyppä karkkikaupassa ennen kotiintuloa. Sainkin kotiintuomisina ison säkin oikeanvärisiä karkkeja koristeluun.

Kuorrutukseen ajattelin käyttää Candy Meltsejä kahden eri sinisen sävyisenä, mutta amatöörimäisesti mokasin sulatuksen ja sain koko meltsin muuttumaan yhdeksi mössöksi. Plan B käyttöön ja valkosuklaaganache tulille. En ole ennen valkosuklaaganachea kakunkuorrutuksessa käyttänyt ja se ahdistikin aavistuksen. Onneksi on auttavaisia leivontaystäviä facebook pullollaan ja sain apuja hädässä. En malttanut odottaa ganachen jähmettymistä tarpeeksi kauaa, kun tummasuklaan kanssa tällaistä ongelmaa ei koskaan ole ollutkaan. Kaadoin ganachen kakun päälle liian aikaisin ja se valui ihan alas asti. Tämä vain loppujen lopuksi toi merellisyyttä enemmän esille joten tältäkin osalta homma oli hallinassa.

Kakun alareunaan painelin paperin avulla erivärisiä tähtiä. Osan kreemistä säästin pursotettavaksi. Tein kakkulankaa hyödyntämällä muutamia pidempiä karkkijonoja koristeeksi. Numerot tein etukäteen sokerimassasta. Jollain vahingolla ostin sateenkaarenväristä remmikarkkia, joka sopi kun nenä päähän tähän kakkuun. Välillä vain vahingossa asiat onnistuvat!

Mitä parasta, kakku oli asiakkaan mukaan erittäin maukas ja näyttävä!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä