kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Tässä pinkissä unelmassa on kaikkea! Pinkki överikakku lähti nimiäiskakuksi muutaman viikon takaa. Mitä arvelet, mitä kakun sisällä oli täytteenä?

Pinkki Överikakku oli mukava projekti. Tässä sain oikeastaan antaa kaikkeni kakulle, kunhan väritys oli valkoista ja pinkkiä. Muulla ei ollut väliä! Tämä sopi oikein hyvin, vaikka välillä kauhistuttaa projektit missä annetaan vapaat kädet. Joskus on niin paljon ideoita että lopputulos on ihan tylsän yksinkertainen, tai vaihtoehtoisesti täysin timanttinen.

Pinkki Överikakku nimiäiskakkuna

pinkki överikakku

Pinkki överikakku sai pohjakseen red velvet kakkupohjan ja suklaakakkupohjan. Täytteenä tähän överiin tuli vadelmamousse ja cookies & cream Oreo mousse.

Överikakku on täytteiltään aika vastaava mistä överikakku tarina lähtikään minulla liikenteeseen. Tein itselleni syntymäpäiväkakuksi suklaisen överikakun ja laitoin täytteeksi juuri ne mitä tahdoin, eli suklaata ja red velvetiä. Täytteeksi omaan kakkuuni valikoitui baileys suklaamoussen ja oreo-täytteen. Tähän laitettiin suklaamoussen tilalla vadelmamousse tuomaan vähän raikkautta ja tyttömäistä punaisuutta.

Kreemiksi tein kakkuun vadelmaisen sokerikreemin. Sokerikreemin saa tasaiseksi kuuman spatulan avulla. Pidän spatulaa kuumassa vedessä ja pyyhkäsen sen kuivaksi ja tasoitan kakkua. Kakkua saa näin tasoitettua noin 10 cm matkan, eli hidasta puuhaa on.

Ganachena tein valkosuklaaganachen jonka värjäsin pinkiksi. Tämän kanssa taisteltiin tovi, että sain sen tarpeksi jähmeeksi kakkuun. Suhde aineissa oli noin 200 g suklaata / 1 dl kermaa. Valkosuklaa ganachen kanssa kannattaa varata aikaa. Se ehkäpä kannattaa tehdä ensiksi jäähtymään ja sen jälkeen tehdä vasta kakun kuorrutus sokerikreemillä. Jos kakun saa jäähtymään sokerikreemin kanssa pakkaseen olisi se mitä parhain. Tällöin valkosuklaaganachen kun levittää se helpommin pysähtyy. Itse levitin tämän kakun ganachet avonaisessa jääkaapissa ja siinäkin jotkut valut valuivat toivottua pidemmälle.

Koristelussa mentiin överiksi. Pinkki överikakku vaati koristeekseen erilaisia karkkitankoja, joita toin Islannin reissulta. Muutamat tarttuivat kotimaan markkinoilta mukaan. Erivärisiä valko-vaaleanpunaisia karkkeja, sokerimassakukkia, nomparelleja, marenkeja ja vaikka mitä!

Puuttuuko sinun mielestäsi överikakun koristelusta jokin elementti? Kenties vielä erikseen valkosuklaa höyheniä? Laita viestiä, jos jäi jotain uupumaan niin korjataan se seuraavan överikakkutilauksen kohdalla 🙂

Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä