kategoriassa Foodlover

Olen useamman kymmenen, lähempänä jo muutamaa sataa täytekakkua tehnyt ja silti tulee tilauksia, jotka ovat uusia ja yllätyksellisiä. Se on ehkäpä tämän tarinan suola. Sen takia haluan tehdä tätä harrastuksena ja oman fiiliksen mukaan. Jos tekisin tästä päätyön, kakut olisivat jossain kohtiin toisiensa vastakohtia. Tokihan se riippuu kovasti itsestä, mitä tekee, mutta varmasti alkuun olisi järkevin tehdä niitä mitä kysytään, ennenkuin voi kertoa asiakkaalle mitä tehdään.

Tällä kertaa minulta tilattiin täysin kermapursotettu kakku, ensimmäinen koko kakku urallani. Kakusta erilaisen teki vielä se, että se oli red velvet pohjainen kakku joka täytetiin mustaherukka ja valkosuklaamoussella. Sekin oli minulle uutta, en ole koskaan red velvet pohjaa täyttänyt muulla kun creame cheese frostingilla.

Kermapursotettu red velvet täytekakku

pursotettu kakku-1

Pohjaksi tein red velvet täytekakun 24 cm irtopohjavuokaan. Tein pohjan kahdessa osassa, kun red velvet kakkupohja ei kohoa niin korkeaksi sokerikakkupohjaksi. Tein kakusta normaalia korkeammaksi, joten tein täytteistä valkosuklaamoussea kahteen kerrokseen ja välikerrokseen mustaherukkamoussea.

täytetty redvelvet cake-1

Kermapursotettu red velvet täytekakku kuorrutettiin vaaleanpunaiseksi värjätyllä vispikermalla. Kermaa meni noin litra. Vähän jäi yli, mutta sen ylimääräisen olisi pitänyt tasoittaa koko kakku aluksi tasaisesti kermalla. Pursotukseen käytin isoa tähtityllaa, yritin saada pursotukset mahdolisimman lähelle toisia. Joitain kohtia piti paikkailla ja kuvia katsoessa, muutamat kohdat jäivätkin paikkaamatta.

Kakun päälle ei toivottu mitään muita koristeita.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä