kategoriassa Foodlover

Syksy vain saapui. Loppukesä ja syksyn alku olikin lämmin, mutta nyt on ensimmäisenä viikonloppuna ollut viileä täällä Helsingissäkin. Syksy antaa uuden inspiraation kakuille. Olenkin tehtaillut monta kymmentä syksyistä lehteä muffinsien ja kakkujen koristeeksi. Tällä kertaa  suklaa-kinuski kermakakku sai koristeekseen erilaisia syksyisiä asioita.

Suklaa-kinuski kiille on yhtä helppo tehdä mitä kinuskikiille. Sekoita vain loppuvaiheessa ripaus suklaata joukkoon. Suklaa sulaa nopeasti kinuskiin ja antaa ihanan suklaa-kinuskin maun.

Suklaa-kinuski kermakakku
suklaakinuski kermakakku-5

Lue lisää kakun teosta ->

Suklaa-kinuski kermakakku sai pohjakseen viiden munan sokerikakkupohjan. Tein pohjan 20 cm irtopohjavuokaan. Täytteeksi suklaa-kinuski kermakakku sai syksyiset maut, mustaherukkamoussea ja tummasuklaamoussea.

Koristeekseen suklaa-kinuski kermakakku sai syksyn lehtiä eri sävyin, kärpässieniä, tammenterhoja ja tekstilaatan Ruben 1 vuotta Olenkin Rubenille saanut tehdä myös ristiäiskakun viime talvena, joten nyt sain kunnian tehdä ensimmäisille synttäreille kakun.

Pursotuksissa tarkoitukseni oli tehdä tasaista pystyraitaa, mutta jostain syystä tyllani olikin väärä tähän käyttöön. Onneksi nämäkin pystyraidat olivat nättejä, joten niillä mentiin loppuun asti. Pääll tein pyörteitä pienellä tähtityllalla.

Osaako joku kertoa, miten kermasta saisi ilmakuplat pois? Vai kuuluvatko ne vain asiaan? Sen verran vähän kermaa pursotan, että en ole tähän ratkaisua löytynyt. Varma tosin en ole, onko siihen ratkaisua?

suklaakinuski kermakakku-3

Viini, Ruoka ja hyvä elämä messujen lippuarvonta

Lippuarvontaan osallistui 16 henkeä, 15 kommentein ja yksi emailitset. Yritän parantaa blogin kommentointiosioita niin, että se olisi selkeämpi. Uskoisin, että kommentteja tulisi useampia jos se olisi aavistuksen selkeämpi käyttää, eikö vain?

Random.org sivusto antoi tulokseksi…

Näyttökuva 2015-10-04 kello 14.04.43

Onneksi olkoon Teija! Laitan sinulle viestiä. Tarvittaessa arvon liput uudemman kerran, jos voittaja ei syystä tai toisesta pääse messuille. Kiitos kaikille osallistujille!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä