kategoriassa Foodlover

Vielä on kesää jäljellä…kesän viimeinen mansikkakakku lähti matkaan elokuun lopussa.

Mansikkakausi oli tänä vuonna normaalia pidempi, tai ainakin se alkoi niin paljon myöhemmin että tuntui pitkältä. Tämä mansikkakakku lähti matkaan elokuun viimeisellä viikolla ja sain tähän vielä syysmansikoita torilta ostettua. Olen mansikkakakun tehnyt lähestulkoon aina samanlailla. Aina se on hyvää ja jos tilaaja on sama, se pyydetään tekemään aina samanlailla mitä viimeksi. Mitä siis hyvää reseptiä muokkaamaan!

Paras mansikkakakku

mansikkakermakakku-3

Mansikkakakun pohjaksi tein 6 munan sokerikakkupohjan. Täytekakkua tehdessä kannattaa tehdä pohja päivää ennen valmiiksi. Vetäytynyt pohja murustaa paljon vähemmän mitä tuore pohja. Kermakakkuja koristellessa on erittäin hyvä, että pohja murustaa vähän.

Mansikkakakun täyte

2 prk vaniljarahkaa
4 dl vispikermaa
Tomusokeria oman maun mukaan
1 rkl vaniljasokeria, tai oman maun mukaan
Mansikoita

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vatkaa jämäkäksi täytteeksi. Mausta halutessa sokereilla. Jos täytteeseen käytetyt mansikat ovat todella makeita, laita sokeria vähemmän, välttämättä tomusokeria ei tarvita ollenkaan.

Pilko mansikat sopiviksi palasiksi. Kostuta kakku vaniljamaidolla. Jos kakku syödään samana päivänä, kostuta vähän enemmän. Jos taas vasta seuraavana, kostuta vähemmän, koska mansikat kostuttavat kakkua. Lado mansikoita kakkupohjan päälle. Laita puolet täytteestä mansikoiden päälle. Voit vielä muutamat mansikat pilkkoa täytteen päälle, ennen seuraavaa kakkupohjaa. Toista samanlailla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen kuorutusta.

Mansikkakakun pursotukset ja mansikkakiille

1 dl hyydykesokeria
2 dl vettä
mansikoita

(mansikkahilloa)

4 dl kermaa
tomusokeria

Kiehauta vesi kuumaksi ja sekoita siihen hyydykesokeri. Anna jäähtyä viilemmäksi. Pilko mansikat sopiviksi palasiksi. Laita mansikkahilloa halutessasi ohut kerros kakun päälle. Mansikkahillolla saat piilotettua mahdolliset kakkupohjan näkymiset mansikoiden läpi. Mansikkahillo eristää myös päällikerrosta vähäsen, joten kakku ei kostu yläkerroksesta normaalia enempää.

Lado mansikat kakun päälle ja levitä kiillettä aluksi sudin avulla yksitellen mansikoihin ja tämän jälkeen tarvittaessa vielä lusikalla vähän enemmän. Kiillettä ei tarvitse kokonaan käyttää, jos haluat että mansikoiden rakenne näkyy kakussa.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, niin ettei se valu kuppia kääntäessä. Levitä lastalla kermaa tasaiseksi kakun ympärille. Tasoita spatulan avulla.  Pursota kakun yläosaan, vähän mansikoiden päälle pursotukset. Näin saat yläreunan nätiksi. Pursota alareunaan halutessasi tähtityllalla viivaa, tai pieniä kohokuvioita.

paras mansikkakakku

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä