kategoriassa Foodlover

Kermapursotettu sokerimassakakku yhdisti kermakakun ja sokerimassakakun parhaat puolet. Kermakakussa, jossa on kermaa pursotettu suuntaan jos toiseensa, on yleensä kermaa aivan liikaa. Tai ainakin on pursotettu kermakiintiö täynnä toviksi. Sokerimassakakussa taas sokerimassaa tulee väkisinkin joka palaseen aika paljon, joten tässä kakussa on balanssissa nämä kaikki! Kermapursotus reunoilla, päällä hempeät ristiäiskoristeet.

Kermapursotettu sokerimassakakku tytölle
kermapursotettu sokerimassakakku

Kermapursotettu sokerimassakakku sai pohjakseen neljän munan pohjan. Täytteeksi kakkuun laitettiin mansikkamoussea. Olen vihdoinkin löytänyt mansikkamousseen oikeat mittasuhteet. Minulla oli kauan ongelma, että mansikkamoussekakku oli joko liian liivatteinen tai liian löysä. Nyt on aineet balanssissa, tarkistan myös blogistani löytyvän mansikkamoussereseptin ajantasalle piakkoin.

Tein kakun päälle pienen sokerikreemimäärän, jotta sain vaaleanpunaisen sokerimassan palasen pysymään paikallaan ja vielä niin, ettei se kostuisi puhki. Jos kakku tarjoillaan saman päivän aikana, riittää siihen pelkkä sipaisu kermaa, mutta jos kakkua tarjotaan vasta seuraavana päivänä suosittelen tekemään sokerikreemiä alle. Se ei sulata sokerimassaa niin pahasti, mitä kerma.

Yksityiskohtaisempi kirjoitus kakun koristelusta lisäkuvineen ->

Kermaa vatkasin tämän kokoiseen kakkuun 6 dl, mikä oli noin 2 dl liikaa. Vatkasin kermaa varman päälle, enkä myöskään ollut vielä pohtinut miten pursotan kakun. Tasoitin kakun reunat ensiksi kermalla ja tämän jälkeen pursotin lehtityllalla reunat. Jostain syystä reunapursotus meni juuri sopivasti  kakun edestä päin katsottuna vinoon. Kakun päälle tein pienellä tähtityllalla pursotuksia.

kermakakku sokerimassakoristeilla-4

Ensimmäistä kertaa tein vauvakoristeen kukkien terälehtien keskelle pienenä. Niin pienenä miten se oli mahdollista tehdä. Eli koriste on vain noin 6-7 cm pitkä, noin 4 cm leveä. Koristeesta tuli erittäin hempeä ja olen tyytyväinen koristeeseen. Kermapursotetun kakun päälle laitoin vauvokoristeen lisäksi myös lumihiutaleita, kun Lumi oli vauvan yksi nimistä. Nimi oli aika pitkä, joten jouduin tiivistämään kaikki aika pieneen tilaan, jottei kerma sulattaisi nimestä yhtään kirjainta.

kermakakku sokerimassakoristeilla-1

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä