kategoriassa Juhlat

Suklaakermakakku lähti pienen tytön ensimmäiseen isoon juhlaan. Suklaakerma kruunasi tämän täyteläisen suklaapohjaan tehdyn täytekakun.

Suklaakermakakku on ensimmäinen laatuaan, en ole ennen kuorruttanut kakkua suklaakermalla. Jouduinkin vähän miettimään, miten saisin suklaakermasta sopivaa koostumukseltaan ja Pullahiiri taas pelasti minut mahdollisilta ongelmilta. Hänen ohjeisiin kun voi luottaa kun muuriin, ne vain toimivat eikä niitä tarvitse testata ennen tekemistä.

Suklaakerma on sen verran tuhtia, että huomasin sitä tehdessä ettei sitä kannata pursottaa mitenkään paksusti kakkuun. Sen verran tuhtia, ettei itse kakun syönnistä tulisi enää mitään jos ensiksi nassuun lusikoisi parin sentin paksuisen suklaakermavaahdon.

Suklaakermakakku ristäisiin

Suklaakermakakku sai pohjakseen täyteläisen suklaakakkupohjan 15:sta hengelle. Täytteenä oli vadelmamoussea, molemmissa kerroksissa. Suklaakakkupohja oli sen verran täyteläinen, ettei se vaatinut ollenkaan kostutusta. Varsinkin kun kokosin kakun kahta päivää ennen tilaisuutta, niin se sai omassa rauhassa mehevöityä ja tasoittua makujen kannalta.

Lue lisää suklaakerman tekemisestä suklaakermakkuun ->

suklaakermakakku

Suklaakermakakku sai ympärilleen suklaakerman neljästä desistä vispikermaa, 300 grammasta suklaata, 3 ruokalusikallisesta kaakaojauhoa ja kahdesta ruokalusikallisesta tomusokeria. Näin jälkikäteen tipauttaisin suklaan määrää 50 grammalla, tai laittaisin desin kermaa lisää. Tämä määrä riitti juuri sopivasti tällä koristelutyylillä 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun. Suklaakermaa jäi ehkäpä pari pursotusta ylimääräistä, eli todella tiukille mentiin.

Suklaakerma oli ehkäpä vähän liian tuhtia pursotettavaksi, mutta sen sai silti pursotettua ilman suuria taisteluita. Suklaakerma vähän pehmeni kun pursotuspussia lämmitti käsien välissä ennen pursotusta. Suklaakermassa on myös sekin hyvä puoli, että se pitää osakseen kakun muodossaan. Täyte on hyvä pitää siltikin jämäkkänä, ettei vain suklaakerma sekoitu täytteeseen. Tällöin ainakin väri on vähän riemunkirjavan sekava.

Koristeet tässä kakussa jätettiin minimiin, koska suklaakermapursotus pienensi koristelualuetta huomattavasti. Loppujen lopuksi laitettiin kakkuun vain nimi, kun toiveissa oli saada koko tytön nimi näkyville. Tämä oli kyllä hyvä valinta, sen verran ihana nimi tytöllä on. Muutamat tähdet vain korostivat kakun värejä ja toivat pientä koristetta lisää kokonaisuuteen.

 

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä