kategoriassa Foodlover

Kinuskimousse on ikisuosikki kakkujen väliin. Normaalisti keitän kinuskin, jonka vatkaan vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustoa ja vispikermaa. Kinuskin keittämisessä on aina omat haasteensa, esimerkiksi malttamattoman täytyy antaa kinuskin kiehua tarpeeksi kauan, mutta ei liian kauan. Myöskään samalla ei saa touhuta liikoja, muuten hyvällä tuurilla kinuski palaa kattilan reunoihin ja joudutaan aloittamaan alusta. Vaikka kinuski palaisi ihan sadasosasekunnin kattilan reunassa, se tuo pistävän maun koko kinuskiin.

Kondensoitu maito on rantautunut meille Venäjältä. Sitä on käytetty  myös muualla idässä makeuttamiseen ja jälkiruokiin. Venäjällä sitä käytetään esimerkiksi teen tai kahvin makeuttamiseen, mutta yleensä jälkiruokiin, jäätelöön ja toffeeseen. Kondensoitu maito on maitoa joka on keitetty niin, että siitä haihtuu vesi suurimmaksi osaksi. Kondensoitu maito säilötään yleensä tölkkeihin, jossa se säilyy vuosia. Nykyään kaupoista saa ostettua yhä useammin myös valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Normaali kondensoitu maito joudutaan keittämään vielä 2-3 tuntia, ennenkun se on kinuskia. Sen takia suosin itse valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Nykyään maustettuja kondensoituja maitoja on myös muitakin saatavilla, kun kinuskiksi keitettyä. Esimerkiksi suklaan ja kahvin makuiset ovat tulleet tutuksi.

Kondensoitu kinuski täytekakun täytteenä

Täytteestä riittää 22-24 cm täytekakun kahteen kerrokseen.

Kondensoitu kinuskimousse
Rate this recipe
15 suosio

Ainekset

  • 1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
  • 1 prk vaniljatuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 0,5 dl maitoa / baileys likööriä
  • 4 liivatetta

Ohje

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kupissa kondensoitu kinuski ja tuorejuusto tasaiseksi.
  4. Kiehauta maito tai baileys ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
  5. Kaada liivateseos norona kondensoitu kinuski – tuorejuusto seokseen.
  6. Kääntele tarvittaessa lastalla reunoilta täyte mukaan.
  7. Kaada täyte norona vispikerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  8. Täytä kakku heti, ettei liivatteet koveta täytettä liikaa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/kondensoitu-kinuski-taytekakun-taytteena/
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä