kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Yksinkertainen ristiäiskakku sai koristeekseen vauvan terälehtien keskelle ja nimen kakun päälle. 

Yksinkertainen ristiäiskakku pojalle on tehty vastaavasti mitä yksinkertainen ristiäiskakku tytölle oli muutama kuukausi sitten. Ristiäiskakun vauvakoriste on tehty vähän erilailla, mitä ennen olen tehnyt. Tein koristeen sydänmuotilla, näin sain runsaamman rönsymäärän vauvan ympärille. Täytteenä kakussa oli vadelmamousse ja suklaamousse.

Tämän tyylisellä koristeella tilataan kakkuja vauvan ensimmäiseen juhlaan melkein viikottain. Toinen suosittu on tossukoristeinen kakku.

Yksinkertainen ristiäiskakku pojalle

yksinkertainen ristiäiskakku

Yksinkertainen ristiäiskakku pojalle sai pohjakseen viiden munan sokerikakkupohjan. Täytteenä kakussa oli vadelmamousse ja suklaamousse. Suklaamoussessa sekoitin maitosuklaata ja tummaa suklaata yhteen. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ennen vaaleansinisen sokerimassan levittämistä. Jatkoin samaa vaaleansinistä sokerimassaa vähän tummemmaksi, jolla tein rusetin kakun reunaan. Samalla sinisellä sokerimassalla tein myös nimen kakkuun. Oskari Matias nimi on mukavan perinteinen nimi, en ole hetkeen Oskari nimiselle pojalle kakkua tehnytkään.

Vauvakoristeen tein etukäteen. Vauva on tehty silikonimuotilla. Vauvan ihoksi olen tehnyt usean sokerimassan sekoitusta. Avain onneen on laittaa vaaleanpunaista joukkoon, muuten tulee liian kalpea vauva. Hiukset värjäsin viinaan sekoitetulla ruskealla värillä, johon vähän laitoin vaaleaa väriä joukkoon.

Koriste on kokonaisuudessaan noin 13 cm pitkä,10 cm leveä. Tästä koristeesta on myös mahdollista tehdä pienempi versio, noin 5 cm x 7 cm kokoinen.

 

Muita postauksia
Comments
  • Liisa

    Saako noita koristeita tilauksesta tuon pojan ristiäiskakkuun röyhelöinen vauvakoriste

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä