kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Yksinkertainen kakku lähti ristiäispöydän koristeeksi, kertomaan suvulle ja ystäville uuden tulokkaan nimen. Kakussa täytteenä oli marjamoussea ja maitosuklaamoussea. Kooltaan kakku oli kuuden munan sokerikakkupohja.

Olen samalle perheelle tehnyt ainakin kolme kakkua. Viime vuonna muumikoristeisen syntymäpäiväkakun, tänä vuonna Neo sai paloautokakun ja nyt pikkusisko sai ristiäiskakun.

Tein vauvakoristeen vähän erilailla tällä kertaa, käytin muottina sydänmuottia niin kukkareunus näyttää runsaammalta mitä normaalisti.

Yksinkertainen kakku ristiäisiin

yksinkertainen kakku

Yksinkertainen ristiäiskakku ei välttämättä nimeltään tuo kunniaa tälle ihanalle vaalenapunaiselle ristiäiskakulle, mutta minun mittakaavassani tämä on yksinkertainen. Koristeet ovat simppeleitä ja nättejä. Vauvakoristeen teossa tottakai menee oma aikansa, mutta sekin on yksinkertainen muodoiltaan. Näyttävä koriste kyllä, se ei ole poissuljettu yksinkertaisessa kakussa.

Lisäkuvia yksinkertaisesta kakusta ->

vaaleanpunainen-ristiaiskakku-4

Ristiäiskakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan. Sokerikakkupohjan tekoon olen tehnyt ohjeet ja vinkit, joiden avulla onnistut varmasti. Sokerikakkupohjan voi tehdä myös kaakaoisena ja gluteenittomana.

Täytteenä kakussa oli marjamousse, jonka tein pakastimesta löytyneistä suomalaisista mustikoista, suomalaisista mansikoista ja ulkomaalaisista vadelmista. Vadelmien takia kiehautin marjat, jotta mahdolliset pöpöt kuolevat.

Toisena moussena kakussa oli ihanainen maitosuklaamousse. Joka on vain superhyvää. Käytän maitosuklaamoussessa Callebautin maitosuklaata, mutta laitan siihen 1/4 osan tummaa suklaata, tuomaan vain suklaista makua enemmän. Täydestä maitosuklaasta tehty maitosuklaamousse on aika makea, ainakin minun mielestäni.

vaaleanpunainen-ristiaiskakku-5

Ristiäiskakun koristeeksi tein vauvan terälehtien keskelle. Terälehtinä käytin tällä kertaa sydämen muotoista muottia. Näin sain reunuksesta täyteläisemmän, vähän rönsyilevämmän. Vauvan tein muotilla, ja hiukset värjäsin pastavärin ja tomuvärin sekoituksella. Koristeen sisälle tein vielä pieniä kukkia. Alkuperäisessä suunnitelmassa en ajatellut niitä laittaa, mutta jostain syystä ne vain nyt sopivat koristeeseen hyvin.

Nimen tein muoteilla, olen tuohon kirjainmuottiin ihastunut. Sen verran näyttävä, yksinkertainen ja mukava tehdä. Kirjaimet ovat sen verran iso kokoisia, joten ne irtoavat muotista todella vaivattomasti. Välttämättä ei tarvitse käyttää mitään erikoismassaa apuna.

vaaleanpunainen-ristiaiskakku-3

Olen useita vastaavia nimiäis ja ristiäiskakkuja tehnyt. Voit katsoa avainlistasta Vauvojen kakut, tänne olen listannut lähes kaikki tekemäni tämän kategorian kakut. Myöskin tuotteiden alta löydät gallerian, jossa on useimmat kakut esillä.

Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • minni / kokeileva keittiöni

    Ihan uskomattoman kaunis kakku! Ja terveiset juhlakalun vanhemmille, kaunis nimi lapsella!

  • Tekila

    Kiitos, tästä tuli kyllä nätti!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä