kategoriassa Foodlover

Vaaleanpunainen elefanttikakku sai jatkoa. Sain heti perään toisen tilauksen vastaavasta kakusta, jonka teinkin jo blogiin pari viikkoa sitten. Koristelut ovat aika vastaavat mitä ennen, mutta täysin vastaavaa en varmaan pakollakaan saisi aikaiseksi. Elefanttia, tai  minulle lapsuudesta tuttua ronsua on haastava kuvata, kun helposti saa kuvaan niin että ronsun kärsä peittää silmän.

Vaaleanpunainen elefanttikoristeinen täytekakku
vaaleanpunainen ronsukakku-1

Elefanttikakku sai pohjakseen 6 munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi tämä kakku sai tummasuklaamoussen ja marjamoussen. Kakun kuorrutin sokerikreemillä ennen vaaleanpunaisella sokerimassalla kuorruttamista.

Onnistunut sokerimassakuorrutus

Pitkästä aikaa sokerimassakuorrutus epäonnistui, jouduin kaapimaan sen kakun päältä pois ja tekemään uuden sokerimassan. Jos sokerimassa halkeilee jo kaulittaessa sen tietää, että lopputulos kärsii. Onneksi sainkin uutta sokerimassaa englannista ja sain tehtyä vaivatta uuden sokerimassan päälle.

tasainen sokerimassakakku-1

tasainen sokerimassakakku-2

Sokerimassaa kauliessa kakun päälle laitettavaksi, suosittelen kaulimaan reippaasti isomman sokerimassan. Mitä isompi, sen helpompi se on asetella nätisti kakun päälle.

vaaleanpunainen ronsukakku-5

Koristelut tein jo alkuun pari viikkoa sitten, nyt vain viimeistelin ne kakun päälle laitettaessa. Nimi tottakai tuli myös vasta nyt tietoon. Viltin tein niin, että kaulin noin 0,5 cm paksuisen valkoisen sokerimassan, jonka leikkasin noin neliön muotoiseksi, ei niin tarkkaa. Tämän jälkeen kaulin vaaleanpunaisia sokerimassoja viereen, joista leikkasin soiroja. Nämä soirot asettelin vuorotellen valkoisen sokerimassan päälle. Tämän jälkeen painoin hellästi viivat paikalleen ja tämän jälkeen kaulin ne tasaisesti kiinni vilttiin. Tämän jälkeen leikkaa viltistä sopivan kokoinen ja sitten paina sokerimassatyökalulla “nauhat” vilttiin.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä