kategoriassa Foodlover

Tämä täytekakku lähti Miskan ensimmäiseen juhlaan. Koristeiksi pyydettiin yksinkertaisia, mutta sinisävyisiä koristeita. Teinkin päälle tossut, mutta yksityiskohtana pienet nallet molempiin tossuihin. Tällä ristiäiskakulla osallistuin myös Leivontafoorumin täytekakkuhaasteeseen. Olethan huomannut, että Leivontafoorumin osoite on vaihtumassa? Pian .org pääte onkin .fi, muista päivittää kirjainmerkkisi!

Tossut nallekoristein ja ristiäiskakku
nalle tossut-2

Ristäiskakun pohjaksi tehtiin porkkanakakku. Tällä kertaa porkkanakakku kohosi niin tasaisesti, että ei tarvinnut tehdä toista pohjaa turvaamaan tasaiset kerrokset. Tottakai epätasaisellakin kerroksella kakun olisi voinut koota, laittaa sen vain keskimäiseksi, mousse kyllä tasoittaa. Yleensä teen vain varmanpäälle toisen pohjan, jonka jämät sitten käytän cake popseihin tai syön vain kakun teon lomassa.

Täytteeksi valikoitui jotain uutta, passion-valkosuklaamoussea. Laitan tämän reseptin piakkoin blogiini. Passionmehu sai valkosuklaan makeuden pois, mutta jätti valkosuklaan maun silti täytteeseen. Pyysin tilaajalta vielä erityiskommentit moussesta ja hän sanoi sen olevan hyvä, mutta omaan makuun vain vähän liian vähän passionia. Laitoinkin passionia vain noin 5% kokonais moussen painosta, joten se onkin todella vähän. Passionin mehu on vain niin ytyä, että olin varovainen sen kanssa. Ensikerralla siis enemmän.

Nalle tossut ja koristeet

nalle tossut-5

 

Tossuihin tehtävät lisäkoristeet kannattaa tehdä niin, että tekee ne jo tossujen tekovaiheessa. Valmiisiin tossuihin esimerkiksi nallekuvion väkertäminen on aikamoista puuhaa. Testasin molempia tapoja ja tämä tuntui minusta parhaimmalta. Nallen muotoihin käytin erikokoisia tyllia. Reunoihin painoin pisteet ja nenän jätin vähän koholle.

 

nalle tossut-3

 

Nimen kirjoitin tähtiin käsin, vaihtelun vuoksi. Yleensä käytän aina muotteja, kun tekstin kirjoittaminen käsin tuntuu niin haasteelliselta. Eikä elintarvikekynien jälkeä voi “kumittaa” eli se on se mitä kirjoitit tai tee alusta!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä