kategoriassa Foodlover

VIhdoinkin on lunta! Olen syntynyt tammikuussa, joten lumi on ollut lapsuudessa aina osana syntymäpäiviä. Toivottavasti lumi pysyy vielä muutaman viikon maassa. Tähtikakku aloitti tämän vuoden kakut. Kakku toivottiin olevan sininen ja koristeeksi paljon tähtiä ja tossut. Kakku itsessään oli pohjaltaan mehevä suklaakakkupohja, joka teki kakusta todella painavan, arvaatteko paljon tämä kakku painoi?

Tähtikakku

iltatähtikakku tossuin-1

Tähtikakku sai pohjakseen mehevän suklaakakkupohjan. Pohjan resepti löytyykin jo blogin puolelta, kiitos Suklaapossun alkuperäisen reseptin. Tällä kertaa tein reseptistä sopivan 26 cm vuokaan ja niin, että tarkasti leikaten pohjasta olisi saanut neljä tasaista palasta.

Täytteenä tähtikakussa oli vaniljamousse ja vadelmamousse. Näin talvella kun joudun käyttämään ulkomaalaisia vadelmia, on tärkeää että vadelmat kiehautetaan tai lämmitetään 90 asteeseen 2 minuutin ajan.

tähtikakku

Tähtikakku sai sinisen sokerimassakuorrutteen. Jostain syystä minulla on ollut viime aikoina sinisen sokerimassan kanssa ongelmia. Jos sokerimassa on vähääkään kuivahtanut, siniseksi värjätty massa kuivahtaa joka suunnasta, eikä auta vaikka miten sitä lämmittää käsissä. Sainkin Cake Wizardy blogin Marilta vinkkejä ensikertaan.

Tämän takia jouduin tekemään tähdistä reunuksen kakun yläreunaan, mitä alunperin en suunnitellut. Onneksi se näytti ihan hyvältä, ainakin jos reunusta katsoi erittäin positiivisten lasien läpi.

Tähtikakun alareunaan tein pyöreällä muotilla ympyröitä, jotka leikkasin kahtia. Puolikkaat ympyrät laitoin aavistuksen lomittain kakun reunaan.

iltatähtikakku tossuin-4

Tähtikakku sai myös erikokoisia tähtiä koristeeksi reunoihin. Tein kakkuun myös muutamat tumman siniset tähdet, viemään huomiota niistä osista mihin toivoin, ettei katse osuisi. Erilliset nappitähdet on tehty silikonimuotila.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä