kategoriassa Foodlover

Tämän vuoden Levin matka alkaa olemaan ohi, ja nyt muistellaan paikkoja missä tällä kertaa käytiin. Viime vuonna Levillä käydessä kerroin saapumisesta Leville, muutamista ruokapaikoista ja Levin K-supermarketista, mistä löytyy kaikki tarvittava. K-supermarketissa käydessä huomasinkin, että viimeksi tyhjänä olleeseen tilaan oli avattu Cafe Soma. Cafe Soma löytyy jo Kittilän puolelta, mutta alkuperäisessä Somassa en ole koskaan käynyt, jäänee siis ensi kertaan.

Pienet, viihtyisät, mukavasti sisustetut kahvilat valloittavat sydämeni. Kun sisälle astui kävelyn jäljiltä, tuntui kun olisi kotiin tullut.

Cafe Soma Levi

levi-9

Leivontabloggaajaa eniten lämmitti, että vitriini notkui Cafe Somassa tehtyjä herkkuja. Valikoimasta löytyi Baileysjuustokakkua, Hilla-tuorejuustokakkua, Karppi mutakakkua, munkkeja, marjajuustokakkua, suklaakakkua ja brownie toffeekakkua. Tässä ei ollut edes kaikkia vitriinin tuotteita lueteltuna, niitä oli hurjasti ja vielä tiskiltä löytyi tuoreet pullat ja viinerit. Valikoimaa siis oli hirveästi ja hinnat mukavan huokeita, tai ainakin Helsinkiläiseen kahvilakulttuuriin tottuneelle.

Tarjolla juotavaksi löytyi Pauligin kahvit ja erikoiskahvit, erilaiset teet, limut ja mehut. Kahvilasta löytyi myös a-oikeudet, joten laskettelun jälkeen minttukahvikin on mahdollista.

Cafe Soman tarjonta testissä_c_matka_camp-levi-12

Kävelyn päätteeksi, kun saavuimme Cafe Somaan kahvihammasta kolotti kovin. Itse otin normaalin kahvin ja baileysjuustokakun. Normaalisti yritän maistella kahviloissa jotain sellaista, josta en tiedä miltä se maistuu, mutta tällä kertaa otin jotain tuttua. Baileysjuustokakku oli pehmeää, mutta minun makuuni se olisi voinut olla vähän vielä pehmeämpää. Alkoholi oli kiehautettu pois, joten alkoholin karvasta makua ei jäänyt suuhun mikä oli erittäin hyvä. Kahvia juodessa samalla, baileyksen ominaismaku parani suussa.

levi-6

Mies taas otti Toffee brownie kakkua cafe moccan kanssa ja harvinaisena kommenttina kuulin, että nyt on sokeria sen verran paljon per lusikka, että joutui vetämään välillä henkeä! Hämmentävä kommentti mieheltä joka juo monta tölkkiä Coca Colaa päivässä ja ennenvanhaan vielä karkkipussin päälle. Maistoinkin toffee brownie kakkua ja olihan se hyvää. Puraisin alkuunsa pähkinää ja valitettavasti alkuunsa tuntui siltä että maistan vain pähkinän, mutta seuraavalla maistiaisella alkoi jo maistumaan suklaa, toffee ja muut ihanuudet.

levi-7

levi-10

levi-11

Cafe Somasta löytyy erillinen lasten leikkipaikka, jonka vieressä on mukava sohva jossa oli hauska uppoutua kahvikupin kanssa. Tilasta löytyy myös erilaisia lautapelejä, jos kahvilaan tahtoo tulla viettämään vähän pidemmäksi ajaksi aikaa.  Cafe Somassa on myös tarjolla brunssia, jonka huomasin Facebookista. Hintaa en sille huomannut katsoa, mutta kuvan perusteella pöytä notkui herkkuja.

Käykääpä Levillä pyörähtävät lukijat Cafe Somassa!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä