kategoriassa Foodlover

Instagramista tekilab nimimerkkiä seuraamalla, eli minua, olet varmaan nähnyt useat kuvat susheista. Facebookin muistot kertoivat, että kaksi vuotta sitten pohdin kovasti miten en sisäistä sushien hienoutta. Olivat OK, mutta en vain tajunnut mikä niissä oli se koukuttava juttu. No nyt tiedän! En sitä sanallisesti ehkä vieläkään osaa kertoa, mutta minulle avain onneen oli hyvä soija.

Olen käynyt ennenkin Rajalan Kokkaa & Kuvaa kurssilla, mutta nyt sanoin ääneen siskolleni, että olisi kiva mennä sushikurssille ja siinä samalla kerrata taas ruokavalokuvauksen perusperiaatteet. En arvellut hänen haluavan lähteä mukaan, mutta mitä vielä halusihan hän. No ei auttanut kun tilata liput kurssille.

Kokkaa ja Kuvaa sushikurssi

sushi kurssi

Sushikurssin alussa joimme yrttiteen ja samalla Tomi Laurila ja Timo Ripatti esittelivät itsensä. Tomin avulla opimme tekemään susheja ja Timon avulla taas valokuvaamaan. Kuulimme todella paljon yksityiskohtia ja tietoa sushien syönnin etiketistä, mikä oli minulle aivan tuntematon asia. Tottakai jotain järjelläkin pystyi päättelemään, mutta paljon tuli sellaisia asioita esille mitkä on hyvä pitää mielessä jos tarkoitus on syödä susheja esimerkiksi aasiassa.

Alun jälkeen pääsimme tutustumaan raaka-aineisiin ja itse tekoon

Lue lisää ->

Maki sushi raaka-aineet

sushin raaka-aineet-1-2

sushin raaka-aineita-4

sushin raaka-aineita-2

sushin raaka-aineita-5

Teimme susheja E. Erikssonin elämyskeittiössä ja kuulimme, että E. Erikssonin tiloissa tehdään susheja hurjat määrät per yö että ostajilla on varmasti tuoreita susheja seuraavana päivänä saatavilla. Kävimme ohjeissa läpi sushiriisin keittämisen, mutta tällä kertaa emme keittäneet itse riisiä, jotta meillä oli tarpeeksi aikaa tehdä itse susheja.

makin teko-1-3

Maki sushin tekoon tarvitaan bambualusta ja sen päälle laitetaan merilevälevy kiiltävä puoli alaspäin. Sushiriisiä tarvitaan 160 grammaa. Kostuta kädet ja painele sushriisi merilevälevyn päälle tasaisesti. Varo rikkomasta merilevälevyä.

makin teko-12

Aseta riisin päälle toiseen reunaan 2-3 täytettä. Tässä kuvassa täytteenä on noin 2 minuuttia sokerissa keitettyä porkkanaa ja paprikaa. Alla muistaaksei savulohimoussea.

makin teko-4

makin teko-5

makin teko-7

makin teko-8

valmiit makit-6

Nigiri sushien teko

Nigiri sushien tekoon tarvitaan lohifileestä parhaat palat. Muut rippeet kannattaa säästää esimerkiksi maki rulliin, tai vaikkapa ihan lohikeittoon.

sushin raaka-aineet-2

Nigiri susheja varten tarvitaan 25 gramman riisipallo, joka painetaan kämmentä / sorminiveliä vasten suorakaiteenmuotoiseksi

nigirit-1

nigirit-2

Kun nigiri sushi on muotoiltu, laita päälle wasabia ja tämän jälkeen kalan, munan tai vaikka tofun palanen.

nigirit-6

sushit esillä-9

Mustekala kannattaa kiinnittää merilevän palasella, jotta pysyy menossa mukana.

nigirit-12

Kurssin lopuksi

Kurssin lopuksi pääsimme syömään sushia. Sushia oli noin 25 per kurssilainen, joten nälkä tämän reissun jälkeen ei jäänyt.

sushit esillä-12

Jälkiruoaksi söimme piirakkapohjan päälle koottua vaniljakastiketta ja omenakompottia, mikä oli hyvää mutta harmikseni tämä sama jälkiruoka oli viime kurssillakin tarjolla.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä