kategoriassa Foodlover

Teen täytekakuista eniten ristiäis- ja nimiäiskakkuja. Yleensä vauvoille suunnatut kakut ovat tossukakkuja, tai vain yksinkertaisia kakkuja rusetilla ja nimellä. Välillä koristelussa voi vilahtaa sokerimassaeläin. Tässä tapauksessa vauvan ristiäiskakussa oli haikara. Olen haikarakakun tehnyt ennenkin, mutta ajattelin että nyt teen teille ohjeet miten kakun voi tehdä kotonakin. Haikarakakku on näyttävä ja nätti kakku, se on myös vaivaton tehdä, jos vain tarvittavat aineet ja tarvikkeet löytyvät kotoa.

Haikarakakku vauvalle

haikarakakku-1

Haikarakakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan 24 cm vuokaan. Onnistuneen sokerikakkupohjan tekoon olen listannut vinkkejä omaksi blogiviestiksi. Täytteeksi haikarakakku sai vadelmaisen marjamoussen. Laitoin normaaliin marjamousseen lisämarjoina vain vadelmia. Toisena moussena laitoin valkosuklaamoussea daim rouheella. Suosittelen pilkkomaan Daimin palasiksi täytekakun viereen, muuten se helposti unohtuu laittaa kakkuun. Näin melkein kävi minulla

Ohjeet haikarakakun tekoon vaihekuvineen ->

Ohje marjamoussen tekoon
Ohje valkosuklaamoussen tekoon

Haikarakakun kokoaminen

Yön yli jääkaapissa vetäytyneen täytekakun kuorrutin sokerikreemillä ennen sokerimassan laittoa.

haikarakakun-teko-1

Kuorrutin haikarakakun vaaleanpunaisella sokerimassalla. Sekoitin valkoiseen sokerimassaan vaaleanpunaisia sokerimassan jämiä, mitä jää aina pusseihin roikkumaan ja odottamaan jälleenkäyttöä. Laitoin osaksi myös ruusunpunaista sokerimassaa, että sain vaaleanpunaisesti tummemman sävyisen.

Kuvassa yläreunassa oikealla käytän tuollaisia sokerimassan tasoituslastoja, jotka ovat olleet erittäin hyvä ostos. Tasoittajat ovat pehmeää muovia, joten niillä saa pyöreän kakun reunat tasoitettua tasaiseksi pienellä vaivalla.

kakkupohjan-sokerimassa-kuorrutus

Tasoitetun kakun jälkeen tein alareunaan rusetin, jonka tueksi laiton talouspaperia, jonka sisällä on foliota.

Haikarakakku sai koristeekseen vauvan, jonka tein silikonimuotin avulla. Käytän sokerimassalla täytetyn silikonimuotin aina pakkasessa. Noin 10-15 minuuttia ja vauva irtoaa kun itsestään muotista. Haikaran muotoilin valkoisesta sokerimassasta ihan vain käsin. Siivet on myös vain vapaalla kädellä leikattu sokerimassasta.

haikarakakun-koristeet

Haikaran jalat on oranssista sokerimassasta. Leikkaa sokerimassatyökalulla halkeamat alareunaan ja muotoile niistä varpaat. Nimen tein kirjainmuoteilla. Sekoitin sokerimassaan puolet gum pastea, sen avulla kirjaimet ovat vähän vahvempia ja ne saa irrotettua helpommin muotista.

haikarakakun-teko-8

Lopussa ladoin koristeet kakun päälle. Tein vauvalle kantoliinan tummemmasta vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Päälle tein vielä rusetin, jotta nyytti pysyy kasassa pitkän lentomatkan ajan. Haikaralle tein silmät elintarviketussilla. Huomasin haikaran ja vauvan paikalleen laiton jälkeen, että rusetti onkin ihan sivussa. Onneksi sitten nimen kanssa sain käännettyä koristelua vähän oikeampaan suuntaan, ettei rusetti ihan osoita vain sivulle päin.

haikarakakku-4

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Oih. Mä edelleen liikutun kaikista ristiäis/nimiäiskakuista, vaikka oman vauvan kastejuhlasta on jo melkein puolitoista vuotta aikaa. Kaunis kakku!

  • Tekila

    Kiitos, tämä oli ihan mukava ristiäiskakkuprojekti. Vähän erilainen mitä normaalisti.

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä