kategoriassa Foodlover

Tänä vuonna tekemäni hääkakut ovat olleet pieniä. Tämäkin kakku jatkaa perinnettä, vain pieni 20 cm halkaisijaltaan oleva hääkakku. Juhliin lähti muitakin kakkuja kyllä, mutta niistä enemmän myöhemmin.

Kesä on ollut viimeisen parin viikon aikana todella tukala kakuntekijöille. Kermapursotuksia ei voi kuvitella edes villeissä unelmissakaan. Sokerimassakakkujen kanssa saa myös olla todella varovainen. Kylmäkallet ovat olleet kovassa käytössä niin kakkualustana kun turvana kuljetuksilla. Kirjoituksen alaosassa on omia vinkkejäni selviytymään täytekakun teosta kovilla helteillä.

Kesäinen hääkakku

keltainen hääkakku

Kesäinen hääkakku on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Hääkakun pohja on porkkanakakkua. Porkkanakakku sopii ihanasti kesäiseen hääkakkuun pohjaksi. Porkkanakakku pysyy myös hyvin kasassa ja kakusta saadaan tehtyä korkeampi ilman tukia.

Kesäinen hääkakku sai väliinsä valkosuklaamoussea. Porkkanakakku on jo itsessään aivan taivaallista, joten se ei tarvitse mousseksi mitään vahvaa makua. Valkosuklaamoussea voi kyllä maustaa esimerkiksi vadelmilla, jotka sopivat hyvin joukkoon. Tällä kertaa jätin vadelmat pois.

Koristeeksi tein yksinkertaisia kukkia muutamin lehdin. Kukat on tehty muotin avulla, käytin kolmea erikokoista muottia ja kokosin kukat yhteen. Kukat on myös tomutettu keltaisella tomuvärillä. Keskellä on sokerihelmiä. Lehdet on tehty myös muotilla, jolla voidaan painaa lehden suonet sokerimassaan. Helmireunus on myös tehty muotilla, näin kesähelteellä se tuotti kyllä tuskaa!

keltaiset kukat

Vinkkejä kakun kokoamiseen helteellä

Helteellä on hyvä huomioida muutamia asioita jos teet täytekakkuja.

  • Tarkista, että tuotteiden kylmäketju pysyy katkeamattomana! Ota kauppaan mukaan kylmälaukku ja kylmäkalleja, jotta saat kermat, tuorejuustot ja muut viileässä olevat tuotteet pidettyä viileänä.
  • Tuoreet marjat kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää heti poimittuna, tai sitten pakastaa. Kosteus ja kuumuus homehduttavat esimerkiksi vadelmat ihan hetkissä.
  • Tarkista, että jääkaappi on todellakin kylmä. Laita jääkaappiin oma mittari, josta voit seurata lämpötilaa. Lämpötila pitää olla vähintään +6 astetta.
  • Kun teet täytekakun mousseja, pidä huoli että tuotteet ovat kylmässä aina kun et tarvitse niitä, eli esimeriksi älä pidä vatkattua kermaa pöydällä kupissa odottamassa kun liivatteet likoavat.
  • Kun koristelet täytekakkua käytä alustan alla esimerkiksi kylmäkalleja. Nosta kakku heti takaisin viileään, jos se alkaa kostumaan ja jatka koristelua hetken päästä.
  • Vältä kermakuorrutuksia, itse en tee niitä helteiseen aikaan ollenkaan. Kerma menee huonoksi kuumuudessa ja juoksettuu. Mausta ei välttämättä huomaa edes pilaantumista.
  • Kun täytekakku lähtee asiakkaalle varmista, että asiakas kuljettaa täytekakun ilmastoidussa autossa, kylmälaukun / kylmäkallejen yms. viilennyslaitteiden lähellä. Olen myös suositellut eristämään kakun foliolla / avauruuspeitolla, ettei suora auringonvalo pääse täytekakkuun.
  • Kun kakkua tarjoillaan, pidä huoli että asiakas ymmärtää ettei helteellä täytekakku saa olla tunteja pöydällä. Vaan se pitää välillä nostaa viileään, tai sitten se pitää heittää pois noin tunnin jälkeen.

Vinkit ovat omia kokemuksiani ja vinkkejäni, joten tarkista niiden sopivuus sinun tapaasi tehdä täytekakkuja!

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä