kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Meriaiheinen kakku vauvalle lähti vauvan ensimmäiseen juhlaan. Täytteenä tässä noin 30 hengen kerroskakussa on kinuskimousse ja vadelmamousse.

Meriaiheinen kakku oli vuoden 2016 viimeisiä ristiäiskakkuja mitä tein ja tästä tuli kyllä upea! Jätin tuon viikonlopun vapaaksi vain tälle kakkuprojektille, koska tiesin tämän koristelun ottavan tunnin jos toisenkin aikaa ja tahdoin panostaa tähän normaalia enemmän. Aihe  on minulle hyvin läheinen, meri kun on rakas elementti näin itä-Helsingissä asuvalle. Muutin nuoruudessa muutamaksi vuodeksi Espooseen ja nopeasti aloin kaipaamaan suolaista tuoksua, mikä meren lähellä asuessa on normaali tuoksu. Onneksi pääsin opiskeluiden jälkeen muuttamaan takaisin itään ja sain meren tuoksun takaisin nenääni.

Meriaiheinen kakku vauvan ensimmäiseen juhlaan

meriaiheinen kakku vauvalle

Tämä ihana meriaiheinen kakku sisälsi kinuskimoussen ja marjamoussen. Kakkupohjana käytettiin sokerikakkupohjaa ja kreeminä sokerikreemiä. Kinuskimoussen tein laktoosittomasta kuohukermasta, joka toimii oikein hyvin kinuskissa. Joskus oli myytti, ettei laktoosittomat kermat toimi kinuskia tehdessä, mutta nykyaikaina ei tälläistä ongelmaa enää ole. Toiseksi täytteeksi laitettiin marjamoussea, johon laitoin pääsääntöisesti vadelmaa ja mansikkaa.

Lisäkuvia tästä ihanasta meriaiheisesta kakusta ->

Kakun alaosan kuorrutin vaaleansinisellä sokerimassalla. Alareunaan tein aaltoja tummemmasta sokerimassasta. Tein aluksi paksun soiron, josta leikkasin noin 5 cm pitkiä palasia. Näitä palasia ohensin molemmista päistä ja pyöräytin ne rullalle, niinkuin S kirjaimen. Näitä S kirjaimen muotoisia aaltoja laitoin kakun reunan täyteen. Linnut tein muotilla, ostinkin tuon lintumuotin ihan tätä kakkua varten. Pelastusrenkaan tein pyöreän muotin avulla ja ympärille laitoin muotilla tehtävää köyttä.

Ylemmän kakun kuorrutin valkoisella sokerimassalla. Lippunauha olisi kanssa alkuperäisessä suunnitelmassa tullut köydestä, mutta en saanut ohkasta köyttä onnistumaan muotilla, se vain tarttui ja sitten seuraavaksi kuivahti niin että oli aivan todella ruman näköistä. Alareunaan sain paksumman köyden onnistumaan. Nimi tehtiin viiriin ja painoin vain sokerimassatyökalulla nimen viiriin.

Nallen ja veneen tein etukäteen. Veneen muotoilin sokerimassasta ja tein erikseen vielä puulaudat veneen reunoille. Nallesta tuli todella pikkunen, ja se jäikin istumaan vähän vinottain veneeseen, kun ei se muuten sinne olisi mahtunut. Nalle sai päähänsä merimieshatun ja kaulaliinan. Purjeen tein paperista, tuon paperin etsiminen olikin aika iso työ, kun en löytänyt sopivan sävyistä paperia. Onneksi Tigeristä löytyi origamin tekoon suunniteltua paperia.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä