kategoriassa Foodlover

Viime viikolla matkaan lähti ristiäiskoriste kahdella nallekoristeella. Nallejen välistä löytyi vielä pieni poika viltin päältä. Reunoilla muutamia kukkasia. Nallet tein tällä kertaa vähän erilaisemmin, mitä normaalisti. Tein nalleista pienemmät ja mahdollisimman pyöreitä, eli että olisivat vähän lapsenmielisempiä. Istuvasta nallesta tuli erittäin suloinen, makoileva vaatii vielä yhden uusintakerran että muodostuu nätimäksi. Täytteeksi kakkuun meni maitosuklaamoussea ja mansikoita. Tänä vuonna on tullut minun mielestäni poikkeuksellisen maukkaita mansikoita Espanjasta ja Belgiasta.

Tähän kakkuun sain inspiraation elefanttikakusta, mitä olen jo muutamat eri väriset tehnyt.

Ristiäiskakku nallekoristein
ristiäiskakku nallekoristein

Ristiäiskakku sai pohjakseen kuuden munan sokerikakkupohjan. Täytteeksi tuli maitosuklaamoussea johon osittain laitoin tummaa suklaata tuomaan täyteläisyyttä. Laitoin mansikat pieninä palasina kakkuun ja ne samalla kostuttivat kakkua aika hyvin. Mansikoita käyttäessä kannattaa muistaa, ettei kostutusta kannata niin paljoa laittaa.

nallekakku pojalle-5

Koristeiksi tein nallet etukäteen, jotta sain ne muotoiltua sopivaksi ja haluntunlaiseksi. Vauva on tehty muotilla, vaippa erikseen päälle ja hiukset värjätty tomuväreillä. Viltin tein pienistä palasista, jota koristelin painomuoteilla. Kukat on tehty muottien avulla.

nallekakku pojalle-2

Minulla on ollut aika paljon ongelmia sinisen sokerimassan kanssa. Yleensä sininen sokerimassa kuivahtaa nopeammin mitä muut värit. En ole ainakaan vastaavaa ongelmaa muiden värien kanssa huomannut. Huomasin, että kun sokerimassa kaulii, kannattaa se kokonaisuudessaan kääntää ympäri muutaman kerran. Näin se ei tartu niin kovasti alustaan ja on helpompi irrottaa kakun päälle.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä