kategoriassa Foodlover

Sain keväällä mielenkiintoisen kakkukyselyn. Tekisinkö eläkkeelle jäävälle viimeiseksi päiväksi kakkuja, joiden aiheena on venttiili. Venttiiliä oli valmistettu toimipaikassa yhtä kauan kun hän oli ollut töissä. Venttiilin valmistaminen kyllä vielä jatkui, vaikka olikin jo alkanut 1970 luvun lopussa.

Venttiiliin kuuluisi olla sisäänpäin ulonevia reikiä, mutta jätin nämä tekemättä jotta kakustaa riitäisi maukkaita palasia kaikille. Reunat kun näin olisivat monta kerrosta sokerimassaa.

Festo venttiilikakku

festo venttiilikakku

Venttiili kakkuja tehtiin kaksi samanlaista. Alunperin suunnitelma oli tehdä yksi iso venttiili, mutta nopeasti ymmärsin ettei niin suuri venttiili leveydeltään mahdu jääkaappiin. Pohjaksi yhteen kakkuun tein mehevän suklaakakkupohjan puolitoista kertaisena. Kakkupohjasta tulee aika painava, joten sitä kääntäessä kannattaa olla varovainen. Kuumana kakkupohja murentuu atomeiksi tippuessaan. Näin kävi minulle. Onneksi sain pelastettua kakusta noin 2/3 osan pakkaseen.

Täytteeksi Festo venttiilikakku sai suklaamoussen ja mansikat. Suklaamousse on mukava täyte muotokakuissa, saa helposti muotoiltua. Tällä kertaa muotoilussa piti vain tehdä yksi kulma alenevaksi.

Venttiilikakku sai kuorrutteekseen harmaan sokerimassan. Tein muutamat yksityiskohdat kakkuun ja myös pitkän ulonevan putken, joka kiinnitettiin kakkuun. Sen kanssa en saanut kukasta valitettavasti kuvaa. Logon tein sokerimassasta kirjain kerrallaan.

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä