kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Mini masukakku lähti vauvakutsuille juhlistamaan äitiä, jolle syntyy pian pieni tyttövauva. 

Mini masukakku on ihanan suloinen pieni kakku. Tämä masukakku on kooltaan noin kahdeksan hengen kakku. Mini masukakku lähti baby shower juhliin, jossa juhlistetaan tulevaa äitiä ja vietetään mukava ilta ystäväporukassa. Baby shower juhlat ovat yleistyneet Suomessakin, mikä on mukava asia. Mini masukakku sai täytteekseen marjamoussen. Näin pienessä kakussa on hyvä pitää vain yhtä täytettä, jotta edes yksi täyte maistuu kakussa kunnolla. Kahden täytteen mini masukakku olisi lähinnä sellainen, että täytteestä saisi maistaa haarukallisen. Tisseihin tässä tapauksessa ei mahtuisikaan kun yhtä täytettä.

Mini masukakku baby shower juhliin

mini masukakku

Mini masukakun tekemisessä oleellista on, että on sopivan kokoisia kuppeja mahaksi ja tisseiksi. Minun kuppini ovat oikeastaan vähän isommalle masukakulle paremmat, mutta sain tisseihin kupin pohjasta oikean muodon ja sen jälkeen puristin kelmulla tissit pienemmäksi. Kun masukakkua kokoo, kannattaa tehdä kakkupohja suorakaiteenmuotoiseen vuokaan, niin että mittaa kuppien avulla sopivan koon vuokaan. Jos on tarkoitus tehdä ihan tälläinen minikakku, sokerikakkupohja voi olla sen verran ohut, että saa leikattua sen vain kertaalleen halki. Jos tarkoitus on taas tehdä samoilla kupeilla isompi, niin sitten vain teet isomman sokerikakkupohjan, niin että saat täytettä kahteen kerrokseen. Ylimääräiset sokerikakkupohjan jämät kannattaa säästää kokoamiseen. Minulla kävi niin, että piti ylijäämä sokerikakkupohjasta korottaa rintoja, jotta sain ne tissien kanssa edes jonkinlaiseen samaan mittasuhteeseen.

Lisäkuvia mini masukakusta ->

Mini masukakku sai täytteekseen marjamoussea.Muistathan, jos teet marjamoussea raskaana olevalle niin kiehauta marjat kunnolla. Mousseja kannattaa näin pieneen kakkuun laittaa vain yhtä. Jos halutaan erilaista makua kannattaa maustaa kakkupohja jollain maulla. Täyte kannattaa myös jättää aika jämäkäksi, että tissit ja masu pysyvät muodossaan. Kun kakku on kuorrutettu sokerikreemillä, (jonka voit myös maustaa vaikka vaniljan makuiseksi) alkaa kakun koristelu. Tähän mini masukakkuun valikoitui valkoinen mekko. Tein silti aluksi rintojen yläosan, jotta sain vähän avonaisemman mekon tehtyä. Rintojen värjäyksen jälkeen laitoin valkoisen sokerimassan kakun päälle ja tasasin sen nätiksi mekoksi. Korosteväriksi laitettiin vaaleanpunaista, jolla tein pitsireunat ja rusetin masun päälle. Nätti ja yksinkertainen lopputulos.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä