kategoriassa Foodlover, Leivonta

Verneri toivoi synttäreilleen paloautokakkua vanilja ja vadelmamoussella.

Paloautokakku synttäreille on suosittu aihe pienten poikien synttäreillä. Ovathan nämä isot autot vilkkuvine valoineen mielenkiintoisia. Tästä paloautosta tuli noin 20 hengen kakku. Täytteeksi laitettiin vaniljamousse ja vadelmamousse. Kakun koristelussa meinasi tulla ongelmia, kun minulla oli vain vajaa purkillinen punaista sokerimassaa. Jatkoinkin punaista sokerimassaa vähän valkoisella ja sekoitin joukkoon lisää punaista elintarvikeväriä. Näin sain vähän jatkettua sokerimassaa, ettei loppuisi kesken. Punaista sokerimassaa on hankala värjätä kokonaan itse, sama juttu on mustan sokerimassan kanssa. Nämä värit ostan aina valmiina.

Paloautokakku synttäreille

Paloautokakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan. Tein pohjan neliövuokaan, johon voi laittaa välilevyjä, jotta saa samantien tehtyä oikean kokoisen kakun. Tämän koko oli noin 15-17 cm x 25-28 cm. Tarkalleen, en muista enää. Munia todennäköisesti laitoin 7.

Lisäkuvia paloautokakusta synttäreille ->

Paloautokakku synttäreille sai sokerikreemin laiton jälkeen kuorrutteekseen punaisen sokerimassan. Tämän jälkeen tein renkaat, harmaat korostukset, lasit, yksityiskohdat ja muut oleelliset osat mitä paloautoon kuuluu. Paloautokakusta saa tehtyä joka kerta erilaisen ja yksityiskohtaisemman, jos vain aikaa ja intoa riittää. Pyrin siihen että teen aina vähän erilaisen paloauton, mitä olen ennen tehnyt. Mieheni toivoisi, että tekisin kakkuun alhaalle niin, että tulisi mielikuva, että paloauton alla on maata, niinkuin oikeasti on. Eli että paloauto olisi  “ilmassa” tämän saisi mustalla sokerimassalla kyllä hyvin tehtyä, kun vähän painaisi kakkua alareunasta sisään päin. Renkaat kun tekee vähän vielä isommaksi, tulee mielikuvasta oikea.

paloautokakku synttäreille

Tällä kertaa tein auton kattoon pienen korotuksen ja painoin sokerimassatyökalulla viivat paloauton reunoihin. Viivoilla oli aika paljon vaikutusta lopputulokseen. Paloauto näyttää heti enemmän kulmikkaammalta viivojen kanssa. Tällä kertaa en tehnyt autoon paloletkua ja vettä, tämä auto oli vasta matkalla palopaikalle. Tekstin paloauton katolle tein muottien avulla.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä