kategoriassa Foodlover, Juhlat, Leivonta

Viimeinen viesti vuoden 2016 joulusta sisältää tarinan jouluisesta drip cakesta.

Jouluinen drip cake kruunasi meidän tämän vuoden erilaisen joulun. Blogissa on ollut hiljaiseloa muutaman viikon ajan sen verran hektisen aikataulun kanssa, että ajattelin että pidetään blogia sitten hiljaisuudessa tämän kuun vaihteen. Kakkuja on kyllä tehty, ettei sentäs aivan vapaalla olla oltu sokerista ja jauhopölystä. Olen muutamat drip caket tehnyt ja nyt alan ymmärtämään tämän kakun sielunelämää. Minun mielestäni tälle kakulle ei ole mitään järkevää suomennosta vielä tehty, tai ainakaan sellaista helppoa. “Valuma kakku”, kuulostaa aivan äärettömän tyhmältä suomennokselta. Menköön siis Drip Cake nimellä. Jouluinen drip cake sai sisälleen suklaakakkupohjan, vaniljamoussea ja kinuskia. Päälle kakku sai voisokerikreemin ja suklaaganachen.

Jouluinen drip cake

Mitä jouluinen drip cake sai täytteekseen? Lue lisää ->

Jouluinen drip cake oli tuskallinen projekti, lähinnä tuskaa toi ajatustyö. Mitä teen  meidän joulukakuksi? Pieni kakku pitää tehdä, kun meillä on vain viisi joulupöydässä. Suklaakakkupohja oli ehkäpä helpoin valinta, mutta mitä sitten? Hetken tuskailtuani valitsin sitten vaniljamoussen väliin. Vaniljamousse saikin haastetta kun kaupassa ei ollut vaniljatuorejuustoa ollenkaan, selkeästi Jämsässä joku muukin teki vaniljaista jälkiruokaa joulupöytään. Vaniljarahka taas on happaman makuista, en sitä sen takia ottanut. Otin sitten vain philadelphia juustoa ja erilaisia vanilaesansseja ja sokereita joilla tein vaniljamoussea. Järkevin olisi ollut melkein keittää vaniljakiisseli, sen verran pliisuksi vaniljamousse jäi. Vaniljamoussen oheen laitoin kinuskisattumia fariinisokerista ja kuohukermasta keitetystä kinuskista. Tätäkin oli aivan liian vähän, vaikka 15 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun tein 1,5 desistä kuohukermaa kinuskia.

jouluinen drip cake

Jouluinen drip cake sai kuorrutteekseen vaniljalla maustetun voisokerikreemin. Avain onnistuneeseen voisokerikreemiin on huoneenlämpöinen voi ja pitkä vatkausaika, niin että kreemi on oikeasti vaaleaa ja ilmavaa. Jätin tällä kertaa kreemin värjäämättä, joten se on ihan luonnollisen värinen, vähän keltaiseen vivahtava voin takia. Kuvausvalo oli vielä sen verran huono, että kreemi näyttää keltaisemmalta mitä se todellisuudessa oli.

Kun kreemi oli saatu kakun päälle annoin kakun jäähtyä muutaman tunnin ennen suklaaganachea. Suklaaganacheen laitoin glukoosisiirappia, niin ganache on helpommin leikattavaa eikä jähmety niin vauhdikkaasti, mitä ilman tapahtuisi.

Jouluinen drip cake sai koristeekseen Tuomaan markkinoilta haettuja karkkitankoja, kuumamarenkeja mitä tein edellisellä viikolla ja macaronseja. Vihdoinkin ymmärrän oman uunini sielunelämää ja saan tehtyä nätin värisiä macaronseja. Macaronsejen täytteenä on kinuskia.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä