kategoriassa Foodlover

Baby shower juhliin tilattava kakku ja muut herkut ovat tulleet suosituimmaksi, mitä esimerkiksi viisi vuotta sitten vielä oli. Baby shower juhlissa esimerkiksi vauvan sukupuolen voi paljastaa kakkuun piilotetun yllätyksen avulla. Tämä Baby Shower kakku kertoi vieraille ensisilmäyksellä, että perheeseen on saapumassa prinsessa. Kakun koristelusta toivottiin hempeää ja sainkin kuvan baby shower kakusta, jonka tapaista kakkua toivottiin näihinkin juhliin. Väritys ja eläinhahmo vain vaihtoivat muotoaan.

Baby shower kakku

Baby shower kakku

Baby shower kakku sai pohjakseen sokerikakkupohjan. Täytteeksi laitoin kuningatarmoussea. Kuningatarmoussen pohjaksi laitoin 200 grammaa suomalaisia marjoja. Marjoissa oli mansikkaa, vadelmaa ja mustikoita. Oheen tuli myös vaniljatuorejuustoa ja valion kuningatar rahkaa. Kuningatartäyte on väriltään ihanan violetti ja muutenkin huokuu marjaisuutta. Onneksi kohta on kesä ja marjakausi!

Kakun kuorrutin sokerikreemillä ja päälle laitoin vaaleanpunaisen sokerimassan. Sokerimassan jätin normaalia paksummaksi, koska kakkuun tuli koristelu, johon painoin sokerihelmiä koristeeksi. Jos sokerimassa olisi todella ohut, helposti paistaisi kakku sokerimassan läpi, tai pinta repeilisi. Tilasin koristelua varten oman työkalun, jonka avulla painettaisiin helmille paikat, mutta englannin tilaukseni ei ehtinyt tulla perjantaiksi. Tein koristelua varten viivoittimeen tuuman kohdalle merkit ja teippasin cocktailtikut tuuman alkuun ja loppuun. Tämän avulla painoin kakun yläreunaan pisteet. Seuraavaksi teinkolmion, joka oli kakun reunan korkuinen. Kolmion avulla otin kiintopisteen kakun yläreunasta. Katsoin, että kolmio on tasaisesti kakun alareunassa ja vedin viivan vinottain ylhäältä alas. Tein näin tuuman välein, käänsin viivoittimen toisinpäin ja tein vastaviivat. Viivojen ristikohtaan painoin pienellä pallotyökalulla pienen painauman helmeä varten.

Kannattaa viivojen kanssa olla tarkka, että menee oikeaan kohtaan. Kakkukuvia katsoessa, huomaatte etten ollut itse aivan niin tarkka joka hetkessä.

Baby shower kakku ja nalle

Baby nopat on tehty sokerimassasta. Painelin nopat noin neliöiksi kakun tasoitustyökalun avulla. Kirjaimet on on tehty muotilla ja sokerimassatyökalulla painettu tasaiseksi. Nallen tein etukäteen, ensimmäistä kertaa tälläisen makaavan nallen. Nallen korviin tomutin vähän punaista tomuväriä. Ruusut on tehty rullaamalla sokerimassasoiron kasaan, lehdet muotilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä