kategoriassa Foodlover

Maidoton ja soijaton marjatäyte täytekakkuun tuo helppoutta allergiaperheiden täytekakkuihin. Täytekakussa voidaan huomioida gluteenittomuus, maidottomuus, soijattomuus ja miksei samalla myös pähkinättömyys, ja jopa munattomuus. Tämän jälkeen ei jäljelle montaa yleisintä allergiaa enää jää, jonka takia vieras tai perheenjäsen ei voisi täytekakusta palasta ottaa. Maidoton marjatäyte täytekakkuun löytyy jo blogistani reseptin kanssa, kannattaa vilkaista tämä täyte myös.

Tässä täytteessä otimme maidottomuuden ja gluteenittomuuden lisäksi huomioon soijattomuuden. Olen maidottomat täytteet tehnyt pääsääntöisesti soijatuotteilla, mutta nyt sain vielä uuden haasteen. Miten korvata soija jollain täytekakkuun sopivalla täytteellä?

Suomen Keliakialiitto on listannut Keliaakikoille sopivia kaurajuomia ja -valmisteita, jonka listan avulla löysin Yosa kauravalmisteet. Yosa sport marjamix kauravälipalasta tuli oiva täyte maidottomaan ja soijattomaan täytekakun täytteeseen.

Maidoton ja soijaton marjatäyte täytekakkuun

maidoton ja soijaton marjatäyte täytekakkuun

Yosa sport marjamix on kaurapohjainen valmiste joka on myös gluteenittomuuden lisäksi, maidoton ja soijaton tuote. Yosalla on esimerkiksi ananas-appelsiini ja viikuna-uuniomena sportmix tuotteet, joilla saa tehtyä vähän erimakuisen maidottoman ja soijattoman täytteen täytekakkuun. Kermana käytin täytteessä GoGreen Kauravispiä. Kauravispi kannattaa jäähdyttää erittäin kylmäksi ennen vatkaamista, jotta se vatkautuu hyvin.

Resepti ja vinkit löydät tämän linkin takaa ->

Lue resepti: Maidoton ja munaton suklaakakku suklaaganachella

Reseptistä riittää 22 cm irtopohja vuoassa tehtyyn täytekakkupohjaan kolmeen kerrokseen. Sokerikakkupohjan voi tehdä myös kaakaoisena sokerikakkupohjana, uskoisin että kaakaon maku sopii tämän marjatäytteen kanssa erittäin hyvin.

Lue resepti: Gluteeniton sokerikakkupohja

Lue resepti: Kaakaoinen sokerikakkupohja

Lue resepti: Gluteeniton kaakaoinen sokerikakkupohja

Maidoton ja soijaton marjatäyte täytekakkuun
Rate this recipe
11suosio

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Kokonaisaika: 15 minuuttia

Annoskoko: 22 cm pohja 2 kerrosta

Maidoton ja soijaton marjatäyte täytekakkuun

Ainekset

 • 3 prk (á 200 g ) Yosa sport marjamix
 • 400 g GoGreen kauravispiä
 • 5 liivatetta
 • tilkka vettä / mehua
 • 2 tl vaniljasokeria
 • sokeria haluttaessa
 • mansikkahilloa

Ohje

 1. Laita kaurakerma pakkaseen noin 15 minuutiksi ennen vatkausta. Kaurakerma pitää olla kylmää, jotta se vatkautuu kunnolla.
 2. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Sekoita Yosa sport marjamixit joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tasaiseksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja halutessa lisää sokeria jos haluat saada täytteestä makeampaa. Kiehtauta tilkka vettä tai mehua kuumaksi. Liota liivatteet joukkoon ja kaada liivateseos norona täytteeseen. Kääntele täyte tasaiseksi ja täytä kakku.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/maidoton-soijaton-marjatayte-taytekakkuun/

Tässä vielä kuvia valmiista täytekakusta. Koristelu jätettiin suppeaksi, koska kakun päälle tuli synttärisankarin oma lempilelun minifiguuri

gluteeniton-maidoton-ja-soijaton-taytekakku-1

 

Muita postauksia
Showing 14 comments
 • Kermaruusu

  Nämä erityisruokavaliot tuottavat vähän enemmän mietittävää mutta onneksi nykyään on hyvä valikoima aineita joista saa tehtyä tarjottavaa.

 • Aila Markkanen

  Juu, tissikakut ei taida olla mun juttu. Joskus kyllä vegaanisia leivonnaisia olen tehnyt, pitääpä muistaa nämä tuotteet, jos on enemmänkin ruokarajoitteita vierailla.

 • Tekila

  Onneksi toden totta on vaihtoehtoja ja vielä maukkaista sellaisia.

 • Tekila

  Onneksi silti löysit blogistani jotain sopivaa 🙂

 • Minna

  Meillä on välillä tarvetta näille maidottomille ja soijattomille vaihtoehdoille. Tiedätkö onko olemassa “vispikermaa” maidottomana?

 • Tekila

  On olemassa! Kokeile Alpron soijavispiä tai GoGreenin kauravispiä.

 • Mari

  Ihanasti gluteenittomia kakkupohjareseptejä!

 • Tekila

  Kiitos! On sen verran vaivatonta nykypäivänä tehdä resepti suoraan joko gluteenittomaksi, munattomaksi, maidottomaksi tai edes laktoosittomaksi.

 • Onneksi erityisruokavalioiden huomioiminen on nykyisin jo aika helppoa – vaihtoehtoja on. Muistan, kuinka aikoinaan siskon häihin tehtiin soijakermasta (joka “vaahdotettiin” sitruunalla) täytettä ja päällystä, kun laktoosittomiakaan tuotteita ei vielä ollut. Huh! Se oli kamalaa.

 • Tekila

  Muistan kanssa omasta lapsuudestani kun soijatuotteet esimerkiksi tuoksuivat aivan kauhealta, saati että niitä olisi pitänyt syödä. Onneksi on vaihtoehtoja nykyään!

 • Nanna

  On kyllä tosi ihanaa, että nykyisin onnistuu hyvänmakuiset kakut ja leivonnaiset myös erityisruokavalioille, niille erityisimmillekkin. Ja että joku nämä reseptit julkaisee, että tarvittaessa sitten löytyy!

 • Tekila

  Tämä ja maidoton marjatäyte kakkuun ovat blogini suosituimpia resepetejä vuonna 2016. Eli kysyntää on 🙂

 • minni / kokeileva keittiöni

  Onpa hauskan näköinen kakku. Ja tosiaan, erikoisruokavalioiden huomioiminen on kyllä blogien myötä helpottunut niin! Ei pelkästään kauppaan tulleiden tuotteiden vuoksi vaan siksi, että on helposti saatavilla ideoita ja ohjeita.

 • Tekila

  On kyllä todella paljon helpottunut. Kiitos viestistä!

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä